*Nettavisen* Nyheter.

Rømmer fra gigantkonkurs

Foto: Øyvind Ellingsen (Rogalandsavis)

Johannes Lunde befinner seg i ferieparadis uten bobestyrers samtykke.

15.02.11 12:32

I slutten av januar gikk båtimperiet til Johannes Lunde over ende. Rett i etterkant sjekket Lunde inn i en suite på det eksklusive ferieanlegget Anfi Del Mar på Gran Canaria, uten bobestyrers samtykke, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Gigantkonkurs i Stavanger

Tilbake i Stavanger jobber bobestyrer døgnet rundt med å sikre verdiene i Lunde Gruppen. Ifølge avisen skal den totale gjelden i Lunde Gruppen være opp mot 1,8 milliarder. Dette gjør konkursen til en av Norgeshistorien største.

Ifølge norsk lov kan ikke en styreformann reise til utlandet under en konkursbehandling uten bostyrers samtykke.

- Johannes Lunde har reist uten å be om et slikt samtykke. Det er selvsagt problematisk. Vi har hatt mye annet å tenke på foreløpig. På det tidspunktet vi vil ha hans forklaring, forventer jeg at han tar første fly hjem, sier Fredrik Bie, bostyrer til Dagens Næringsliv.

Lunde selv uttrykker og påstår ovenfor avisen at han reiste til Gran Canaria før konkursen var et faktum og at han nå tar en dag av gangen.

Etter at han begynte med lastebiler har Johannes Lunde bygget seg opp til å bli Norges største forhandler av luksusbåter. Transportflåten og eiendomsporteføljen i firmaene hans vokste raskt og virksomhetene har vært preget av en aggressiv oppkjøpspolitikk, som i all hovedsak har vært låne finansiert.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag