*Nettavisen* Nyheter.

«Rømmer» til Thailand etter radiosjikane

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

- Det er etter ordre fra familien, sier Sp-stjerne Sandra Borch.

05.02.13 12:26

Sandra Borch er ikke fremmed for hets og sjikane på internett, men det hele toppet seg i forrige uke.

Da ble hun omtalt som "ikke spesielt genetisk egnet for videre reproduksjon" av en programleder på direktesendt radio i Bodø.

Borch selv omtalte det som noe av det groveste hun har blitt utsatt for, og radioprogrammet er nå klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Det har vært mye

Etter en uke hvor hun igjen har versert mye i media, reiser Sp-politikeren og Senterungdommen-lederen nå på ferie til Thailand for å koble av.

Det bekrefter hun selv overfor Nordlys.

- Jeg reiser nå på torsdag, nærmest etter ordre fra familien, sier Sandra Borch og humrer.

I fjor høst brygget det til storm i Senterparti, etter at partileder Liv Signe Navarsete skjelte ut Borch på Dyrøyseminaret i Troms i september.

Bakgrunnen for konflikten skal ha vært at Borch støttet Ola Borten Moe i lederstriden i Sp, og episoden resulterte i et brev til partiets sentralstyre hvor Senterungdommen krevde et oppgjør med Navarsetes lederstil.

- Det er ikke til å legge skjul på at det har vært mye det siste året, sier Borch.

Har hatt en tøff uke

Selv om hun nå altså tar seg en velfortjent ferie, blir det ikke lenge. Allerede neste helg skal Borch på fylkesårsmøte i Troms Sp.

- Nå skal jeg ladde batteriene og koble av, så kommer jeg fullt tilbake, sier hun til Nordlys.

Borch er ikke fremmed for å figurere i rampelyset, men beskriver likevel den siste uken som spesielt tøff.

- Som ungdomspolitiker har du ingen rådgivere rundt deg, du er helt alene og må finne de gode svarene selv. Da er det ikke alltid like lett å holde hodet kaldt, sier hun.

Mottar mye støtte

Støtteerklæringene har imidlertid vært mange etter radiohetsen. Borch anslår at hun har fått nærmere 6.000 meldinger via Facebook, sms og e-post.

- Jeg er opptatt at ikke å være et offer, men jeg er fornøyd med at jeg har fått satt mobbing på dagsorden. Når jeg får «backing» fra hele Norge, tenker jeg på alle mobbeofrene som sitter alene og sliter med dette hver dag uten slik støtte.

- Det som varmer mest, er unge som tar kontakt og selv har vært utsatt for mobbing. Det er de sterkeste historiene, og de som gjør meg mest motivert for å fortsette.

- Det har betydd mye for meg, sier Borch.

Les flere saker i Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.