RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romney beskyldes for opportunisme

Washington (NTB-AFP-Reuters): Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney får på pukkelen fra alle kanter for forhastede uttalelser om krisen i Libya og Egypt der en amerikansk ambassadør ble drept.

Både demokrater og mange republikanere beskylder Romney for opportunisme etter at han tirsdag kritiserte president Barack Obama for å sympatisere med mobben som angrep den amerikanske ambassaden i Kairo.

Det var før det ble kjent at den amerikanske ambassadøren var drept i et angrep på konsulatet i Benghazi, men fortsatt onsdag, etter at angrepet i Libya var kjent, og Det hvite hus hadde fordømt begge angrepene, opprettholdt han kritikken da han sa at det var feil av USA å uttrykke sympati med angriperne framfor å fordømme dem.

Kjernepunktet i Romneys kritikk var at den amerikanske ambassaden i Kairo fordømte filmen om profeten Muhammed. Fordømmelsen skjedde før angrepet, men Romney sa det var etterpå og antydet dermed at Obama bøyde seg for mobben.

- Jeg mener det er helt feil kurs for USA å unnskylde seg for amerikanske verdier, sa Romney på et valgmøte i Jacksonville i Florida onsdag.

Obama nølte ikke med å utnytte uttalelsene som bevis på at Romney er en farlig amatør i utenrikspolitikken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere