RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romney gjør rent bord

Foto: JOE RAEDLE (Afp)
Sist oppdatert:
Mitt Romney gjorde rent bord og vant alle tre republikanske nominasjonsvalg tirsdag. For Rick Santorum var nederlaget smertefullt.

Prognosene til både CNN og andre TV-nettverk viste at Romney vant klare seire både i Wisconsin, Maryland og hovedstadsområdet Washington D.C..

Santorum håpet å gjøre en god figur iallfall i Wisconsin, men også der vant Romney med god margin etter å ha halt innpå og passert Santorum på meningsmålingene de siste ukene.

Press på Santorum
Med de tre seirene kan Romney øyne slutten på begynnelsen av en fortsatt lang kamp mot president Barack Obama, mens Santorum må konstatere at de tre tapene kan være begynnelsen på slutten for hans valgkamp.

Med seirer alle tre steder legger Romney et kraftig press på Santorum og de andre kandidatene for å trekke seg og la ham for alvor konsentrere seg om valgkampen mot Obama til høsten.

Seirene gir Romney viktig ryggdekning og understreker hans voksende styrke, noe som trolig får mange ledende republikanere til å gi opp sine forbehold og slutte opp om ham, selv om de konservative fortsatt er skeptiske til om han egentlig er en av dem.

Går frontalangrep
Samtidig gikk president Barack Obama tirsdag til frontalangrep på Republikanerne og kalte deres budsjettforslag for renspikket sosialdarwinisme som bare tjener de rike.

I talen, der han skisserte opp den økonomiske visjonen han legger til grunn for sin valgkamp, nevnte han for første gang Mitt Romney ved navn og avslørte dermed at han regner Romney som sin sannsynlige motstander til høsten.

Romney styrket sin posisjon som Republikanernes kandidat med seier i nominasjonsvalgene i Wisconsin, Maryland og Washington D.C. tirsdag.

Åpenbart ivrig etter å komme i gang med valgkampen, la Obama fram et innstendig forsvar for sin visjon om at staten må brukes til å bygge et mer rettferdig USA for framtiden.

Han spurte om Romney virkelig mente alvor da han kalte det republikanske budsjettforslaget som nylig ble vedtatt av de konservative i Representantenes hus, for strålende.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere