*Nettavisen* Nyheter.

Romney legger seg paddeflat

Republican presidential candidate and former Massachusetts Governor Mitt Romney speaks at a campaign fund raiser in Washington, DC September 27 Foto: Brian Snyder (Reuters)

Det tok ham to uker å innrømme at han tok feil.

05.10.12 12:31

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney har for første gang beklaget uttalelsen om at 47 prosent av amerikanerne er «trygdemottakere og ofre».

Romney gikk av med en klar seier under den første av tre TV-sendte presidentdebatter natt til torsdag. Den omstridte 47 prosent-uttalelsen ble aldri tatt opp under debatten.

Legger seg flat
Men FOX News ville gjerne vite hva han ville ha sagt om dette ble et tema under debatten i Denver.

- Vel, det er helt klart at i en valgkamp med hundrevis, om ikke tusenvis, av taler og spørsmål- og svar-situasjoner, så vil man nå og da si noe som kommer ut feil. I dette tilfellet sa jeg noe fullstendig feil, sier Romney i et intervju med FOX News.

I forrige måned lekket det ut en video av Romney hvor han nærmest avskrev 47 prosent av USAs befolkning fordi de uansett ville stemme på Obama. I tillegg sa Romney at de 47 prosentene ikke betalte inntektsskatt og så på seg selv som ofre.

- Bryr seg om 100 prosent
Nå gjør han det imidlertid klart at han bryr seg om 100 prosent av USAs befolkning.

- Når jeg blir president så vil det handle om å hjelpe de 100 prosentene, sier Romney.

Det er først etter to uker han beklager uttalelsen, som han ytret på en lukket pengeinnsamlingsmiddag i mai måned. Tidligere har han kun sagt at formuleringen var «lite elegant».

Kilder: Associated Press, ABC News.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.