*Nettavisen* Nyheter.

Romney og Santorum kjemper om Illinois

Chicago (NTB-AFP): Mitt Romney er favoritt når republikanerne i den amerikanske delstaten Illinois avgjør hvem de vil ha som partiets presidentkandidat.

Valglokalene i Illinois, hjemstaten til president Barack Obama, åpnet klokka 6 tirsdag morgen lokal tid. Kandidatene kjemper om støtte fra de 54 Illinois-delegatene som på Republikanernes landsmøte i august skal være med på å avgjøre hvem som blir Obamas motkandidat. En kandidat trenger støtte fra i alt 1.144 delegatene fra hele USA for å bli nominert til partiets presidentkandidat.

Meningsmålinger tyder på at Romney vil vinne i Illinois. En av de siste målingene ble offentliggjort mandag, og den viser at Romney ligger an til å vinne med 15 prosentpoeng foran sin nærmeste rival, Rick Santorum.

Romney har på forhånd brukt store summer på TV-reklame der Santorum blir stemplet som «økonomisk lettvekter» og en «Washington-insider».

De to andre kandidatene, Newt Gingrich og Ron Paul, deltar også i nominasjonsvalget i Illinois, men ingen av dem har noen reell sjanse til å vinne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.