RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romney på turné til utlandet

Washington (NTB-AFP): Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney tar pause i valgkampen når han denne uka legger ut på en turne til Storbritannia, Israel og Polen.

Den seks dager lange reisen til utlandet vil gi ham mulighet til å angripe president Barack Obamas utenrikspolitikk og vise at han også er velorientert om verden utenfor USA.

Etter en tur innom åpningsseremonien til OL i London vil Romney i Israel forsøke å vise jødiske velgere i USA at han er en bedre venn av Israel enn Obama er.

Jødene er tradisjonelt en av de mest lojale demokratiske velgergruppene, men mange jøder synes Obama har vært for kritisk mot Israel.

Romney vil også forsøke å gjøre seg populær i Polen, og dermed blant polsk-amerikanske velgere, etter at Obama droppet de første planene om et rakettforsvar som skulle basert seg blant annet i Polen.

Valgkampen har hittil i det vesentlige dreid seg om økonomiske spørsmål, og Romneys reise vil trolig i en ukes tid føre til at utenrikspolitikken kommer i søkelyset. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere