RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romney seiler fra republikanske rivaler

Washington (NTB-Reuters): Mitt Romney øker forspranget på sine motstandere i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Mitt Romney er ventet å gå seirende ut av nominasjonsvalget i New Hampshire tirsdag. Forspranget Romney har på de andre republikanske kandidatene har gjort at han retter mesteparten av sin oppmerksomhet mot president Barack Obama og hans politikk.

Romney får nå støtte fra 30 prosent av republikanerne på landsbasis, ifølge en måling utført av Ipsos for Reuters. Det utgjør en betydelig økning sammenlignet med forrige måned, da 18 prosent av de spurte sa de ville stemme på Romney.

Målingen antyder at den tidligere guvernøren i Massachusetts har styrket sin stilling i den republikanske leiren siden nominasjonsmøtene i Iowa i forrige uke. Der vant han over Rick Santorum med svært knapp margin.

Nummer to i den nasjonale målingen var Newt Gingrich, som fikk 20 prosent støtte, en nedgang fra 28 prosent i desember.

President Barack Obama ligger imidlertid fremdeles foran de republikanske kandidatene i meningsmålinger hvor demokrater og republikanere stilles opp mot hverandre, skriver Reuters. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere