Gå til sidens hovedinnhold

Romney tok revansj på Hawaii

Honolulu (NTB-AFP): Republikaneren Mitt Romney vant nominasjonsprosessen på Hawaii, få timer etter at han kom på tredjeplass i de to sørstatene Alabama og Mississippi.

Moderate Romney, som fortsatt er favoritt til å bli Republikanernes presidentkandidat, fikk 45 prosents oppslutning, viser tall som ble offentliggjort etter at 82 prosent av distriktene hadde rapportert inn sine resultater.

Romneys argeste rival, konservative Rick Santorum, kapret 25 prosent av stemmene. I Mississippi og Alabama innkasserte han solide seire.

På tredje plass kom liberalistiske Ron Paul med 18 prosent, mens Newt Gingrich, som i likhet med Santorum regnes som konservativ, ble fjerdemann med 11 prosent.

Tallene ble onsdag lagt ut på nettsiden til det republikanske partiet på Hawaii. Delstaten kommer til å sende 20 delegater til landsmøtet i august, og sju av dem er ventet å gi sin støtte til Romney.

Romney vant også valget i det selvstyrte territoriet Amerikansk Samoa, som har ni delegater på landsmøtet. Der er systemet slik at vinneren får støtte av alle delegatene. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk