RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: WIN MCNAMEE (Afp)

Romney vant seks av ti stater

Sist oppdatert:
Mitt Romney tar Ohio og fem andre delstater etter republikanernes nominasjonsvalg supertirsdag.

* Mitt Romney tar nøkkelstaten Ohio samt Virginia, Vermont, Idaho og Massachusetts

* Newt Gingrich holder liv i sin valgkamp med seier i Georgia

* Rick Santorum vinner i delstatene Tennessee, Oklahoma og North Dakota

* Resultatet fra Alaska er ennå ikke klare, men ifølge CNN vinner Romney også denne delstaten.

Da 96 prosent av de uofisielle tallene forelå, hadde den tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney en ledelse med 12.000 stemmer over Rick Santorum i nøkkelstaten Ohio. Det var da klart at dette var et forsprang Santorum ikke kunne ta igjen, melder nyhetskanalen CNN.

Selv om Santorum hadde klart å vinne Ohio, ville han ikke fått flertallet av delegatene derfra fordi hans valgkamporganisasjon ikke hadde registrert stemmene slike de skulle i enkelte distrikter.

Romneys seier i Ohio kommer i tillegg til at han også vinner Virginia, Vermont, Idaho og Massachusetts på denne så viktige dagen i nominasjonsprosessen, kalt supertirsdag. Ifølge CNNs prognoser vil Romney også vinne nominasjonsprosessen i Alaska.

Supertirsdag ble altså en god dag for Romney, men det er ikke snakk om noen knock out-seier, oppsummerer CNN. Romney ligger best an til å bli republikanernes presidentkandidat og bli den som utfordrer president Barack Obama, men i nominasjonskampen har han slitt med å fram til Tea Party-tilhengere og evangelisk kristne.

Se resultatene fra supertirsdag her (CNN)

I alt ti stater holder nominasjonsvalg på den såkalte supertirsdagen, og kampen står om 419 delegater. Dette utgjør 37 prosent av det totale antallet delegater som trengs for å vinne republikanernes nominasjon (1144).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere