RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romney vil ha mer aggressiv Midtøsten-politikk

Washington (NTB-AFP-Reuters): Mitt Romney lover en mer aggressiv amerikansk politikk i Midtøsten om han blir valgt til ny president.

I et forsøk på å skille seg ut fra president Barack Obama også i utenrikspolitikken gjør den republikanske kandidaten det klart at han vil føre en mer handlingsorientert linje mot Iran, Libya, Syria og i den israelsk-palestinske konflikten.

- Jeg vet at presidenten håper på et tryggere, friere og mer velstående Midtøsten i allianse med USA. Det håpet deler jeg. Men håp er ikke en strategi, og det er på tide å endre kurs, sier Romney ifølge utdrag fra en tale han skulle holde mandag på et militærinstitutt i Virginia.

I talen skisserer Romney en linje der han vil stramme inn enda mer mot Iran, jage terrorister i Libya, sette betingelser for amerikansk bistand til Egypt og bidra til å væpne opprørerne i Syria.

Romney, som er en sterk støttespiller for Israels statsminister Benjamin Netanyahu, sier han også vil øke militærbistanden til Israel og samordne sin Iran-politikk med Israel, som truer med å angripe Iran for å hindre landet i å utvikle atomvåpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere