Gå til sidens hovedinnhold

Romney vinner nominasjonsoppgjør i Maine

Portland (NTB-Reuters): Mitt Romney halte i land en knepen seier over Ron Paul i det republikanske nominasjonsoppgjøret i Maine lørdag.

Romney fikk 39 prosent av stemmene, mens Paul kom like bak med 36 prosent. Rick Santorum kom på tredje plass med 18 prosent, med Newt Gingrich langt etter med 6 prosent.

Den lille delstaten lengst nordøst i USA avholder ikke nominasjonsvalg, men avgjør sin nominasjon av den republikanske kandidaten gjennom en serie nominasjonsmøter som ikke er bindende for utnevnelsen av delegater til landsmøtet.

Prosessen startet for over en uke siden, og de siste møtene blir ikke avholdt før om flere uker. Den lokale partiledelsen offentliggjør likevel resultatet etter at de fleste av møtene er over og utfallet klart.

Resultatet er en trøst for Romney etter tre strake tap for Santorum i Midtvesten tidligere i uka. Han drev selv valgkamp i Maine fredag og lørdag.

Ron Paul hadde håpet på en seier i staten, der det er stor sympati i brede lag for hans liberalistiske motstand mot skatt og statlig virksomhet, særlig i de grisgrendte strøkene i nord der dype skoger strekker seg over hundrevis av kilometer mot Canada. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot