*Nettavisen* Nyheter.

Romøren har fått nok nå

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Stormløpet mot skihopper Bjørn Einar Romøren bør avsluttes etter at mannen har beklaget og fått sin straff.

05.03.10 10:36

Det er umulig å skille idrett fra følelser, og det er naturlig at Romøren fikk enormt med kritikk etter at han snøt Anette Sagen for jomfruhoppet i den nye Holmenkollen-bakken.

Hver for seg er reaksjonene forståelige. Men summen av kritikk og sjikane har etter hvert tatt fullstendig av, med mengder av sjikanemeldinger på Twitter og Facebook.

Jeg tok tidlig til orde for at Norges fremste kvinnelige hopper skulle få hoppe først i Kollen:Anette først i Holmenkollen

Og jeg synes selve åpningsrennet var flott, og at det er god symbolikk at et likestillings-foregangsland som Norge sendte dette signalet.Tilsvarende synes jeg at gubbene i Kollenhopp utviste kriminelt dårlig dømmekraft ved å sende Romøren først utfor.

Romøren har beklaget sin slette dømmekraft, og han straffes nå med å stå over to verdenscuprenn. Det er en streng straff og Romøren angrer tydelig på sin dumhet. Det må være lov å gjøre feil og dumheter så lenge man innser sin brøde og ber om tilgivelse. Romøren har fått nok nå.

Derimot står ledelsen i Kollenhopp igjen helt avkledt. Verst er Kollenhopps leder Roar Gaustad, som konsekvent har ment at «det er helt unaturlig at Anette Sagen skal være første hopper ut i nye Holmenkollen».

Gaustad mente tidlig at den naturlige førstehopper var Kollenhopps egen Romøren. Men han ble stående ganske alene. Folket som brukte muligheten til å gi sin mening stemte fram Sagen med stort flertall. 40.000 meldte seg inn i en støttegruppe på Facebook.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Det holdt tydeligvis ikke for gubbene i Kollenhopp.

Til nå har også den ultimate ansvarlige, rennleder Torgeir Nordby sluppet billig. Det var han som tok beslutningen som gjorde at Bjørn Erik Romøren kunne hoppe først i den nye milliardbakken. Beslutningen var tonedøv: Nordby så ikke for seg at det ville utløse noe bråk, og sa at «det er ikke noe mer å snakke om».

Hva skal Romøren med fiender når han har slike venner?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.