Rømt krokodille helt i Hong Kong

Foto: Greg Wood (Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix)

Verken politikere eller kjendiser nådde opp da Årets personlighet i 2003 skulle kåres i Hong Kong.

05.01.04 22:31

I to måneder har den rømte krokodillen vært på frifot, og verken krokodillejegere eller media har klart å spore den opp.

Da den statlige radiostasjonen RTHK skulle kåre årets personlighet, slo krokodillen knock-out på både politikere og kjendiser, skriver nyhetsbyrået Ananova.

Den halvannen meter lange krokodillen er antatt å være et rømt kjæledyr, og har fått massiv medieoppmerksomhet. Den australske krokodillejegeren John Lever og et ekspertteam fra Kina har mislyktes i en rekke forsøk på å fange rømlingen, som har holdt seg skjult på grensen mellom Kina og Hong Kong.

Krokodillen vant nesten 36 prosent av stemmene. På andreplass fulgte Hong Kongs sykehusansatte med 25 prosent. Hong Kongs leder Tung Chee-hwa fikk mindre enn fem prosent av stemmene.

Navnet på kåringen måtte endres fra Årets person til Årets personlighet etter at krokodillen seilet opp på førsteplass på listen blant de 19 nominerte.

- Vi tok med krokodillen for moro skyld. Vi hadde ikke ventet at den kom til å gjøre rent bord, sier Hugn Chiverton i RTHK.

- Jeg regner med det er måten den har sluppet unna på, som har gjort den så populær. Den har klart å unngå alle forsøk på å fange den, og slik har den blitt en slags folkehelt, sier Chiverton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag