Ronny Johnsen i rekruttderby i kveld?

VALLHALL (vif-fotball.no): Svaret får du på Valle i kveld klokka 18.00. Den endelige troppen er ennå ikke tatt ut, men Ronny Johnsen og Jørgen Jalland er blant a-lagsspillerne som er aktuelle for derbykampen mot Lyn 2 i andredivisjon.

23.06.08 02:48

I tillegg til eks-proffene Johnsen og Jalland kan det bli gjensyn med Glenn Roberts, Amin Nouri og Kristian Brix som har vært leid ut til 1. divisjonsklubber denne våren.

Tilbake til Valle
Etter to og et halvt år med Voldsløkka som hjemmebane er Vålerenga 2 endelig tilbake på Valle. Forhåpentligvis på permanent basis. Den nye kunstgressbanen er det lite å utsette på og i løpet av sesongen vil området rundt få en ansiktsløfting slik at banen oppfyller forbundets krav til en 2. divisjonsarena.

- Vi har hatt det fint på Voldsløkka, men det er godt å komme hjem til Valle. Gressteppet på Voldsløkka er veldig dårlig og banen ligger tross alt i Skeid- og nesten Lynland, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Vi har garderober og andre nødvendige rom tilgjengelig i Vallhall, en ny resultattavle er på plass og vi jobber med å få gjerdet inn banen og satt opp en tribune på den ene langsida.

Må plukke poeng
VIF 2 har åtte strake serietap etter borteseieren mot Steinkjer i serieåpninga og ligger nest nederst på tabellen. VIF-rekruttene har imidlertid langt fra resignert. Nå venter ti kamper der syv av motstanderne ligger på nedre halvdel av tabellen.

- Vi går inn i en kjempeviktig periode nå. I dag er det rekruttderby mot Lyn2 før vi møter Groruddalen i slutten av uka. Med a-laget tilbake fra ferie regner jeg med at vi kommer til å stille et mer robust og erfarent lag enn vi har gjort i de siste kampene. Vi er nødt til å begynne å plukke poeng. Vi bør ha fem-seks seire på de neste ti kampene for å komme oss over kneika, spår Holter.

- Ved sesongslutt tror jeg vi trenger 30 poeng for å holde oss. Det betyr at vi må vinne ni av de siste 17 kampene.

- Det har vært mange tap i år, men det er ikke slik at vi er inne i en blindgate med juniorlaget. Grunnen til at det har butta i mot i 2. divisjon i år er rett og slett at vi har stilt med et alt for ungt lag. De er ikke klare til å prestere stabilt på dette nivået ennå. Vi trenger hjelp fra a-laget for å berge plassen. Det er det ingen tvil om.

God Lyn-start
Kveldens motstander har plukket poeng jevnt og trutt etter opprykket i fjor høst. Årets ni første kamper har resultert i fem seire, tre uavgjort og bare ett tap. Det holder til 18 poeng og en femteplass på tabellen.

Vålerenga 2 – Lyn 2, Valle Hovin kunstgress – mandag 23. juni klokka 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag