RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronny Johnsen kan gå på kjempesmell

Ronny Johnsen i ny reklamefilm for Unibet.
Ronny Johnsen i ny reklamefilm for Unibet. Foto: Unibet
Sist oppdatert:
Den tidligere United-stjernens eventyr i Tønsberg langt unna «happy ending».

Ronny Johnsen får god bruk for millionene han tjente i Manchester United dersom Tønsberg Tingrett slår selskapet Dala AS konkurs onsdag.

Johnsen eier 17 prosent av selskapet som bygget det gedigne kino- og leilighetskomplekset Kilden i Tønsberg. Dala AS skylder nærmere 50 millioner og slåss med ryggen mot veggen. Går selskapet konkurs risikerer Johnsen å tape hele investeringen på 8,5 millioner kroner, skriver tb.no.

Prøver å få til gjeldsordning
Tønsberg-advokat Gunnar Cramer jobber med en gjeldsordning for de 61 leverandørene som har meldt fordringer på drøyt 42 millioner kroner.

Milliardkonsernet Faktor Eiendom ASA, som eier Dala AS, har så langt ikke maktet å skaffe 12,5 millioner kroner. Det tilsvarer en fjerdedel av de 50 millionene kreditorene krav på totalt.

Hovedeier i Faktor Eiendom er DnB NOR med over 30 prosent av aksjene. I andre kvartal i år omsatte selskapet for 160 millioner, bunnlinjen viser minus 45,6 millioner kroner før skatt.

Kan gå konkurs onsdag
Onsdag tar gjeldsnemndsleder Cramer turen til Tønsberg tingrett for å overlate til dommerne om Dala AS skal slås konkurs. I så fall taper Dala og Ronny Johnsen, som eier 17 prosent, alt.

Sitter bra i det
Ronny Johnsen bør ikke bekymre seg for økonomien ved konkurs. Han har fremdeles solid bankkonto etter tiden som proff i United. Ifølge ligningstallene hadde han en formue på over 15. millioner kroner ved utgangen av 2009.

I tillegg tjener han sannsynligivs bra med penger på flere av prosjektene han holder på med, ikke minst som frontfigur for det utenlandske spillselskapet Unibet. En rolle som skapte oppsikt da statsråd Trond Giske gikk til frontalangrep.

- Problemet er de som stiller opp og reklamerer for spillselskapene som tar inntekter bort fra frivilligheten i Norge – og da tenker jeg på selskapet som Unibet og Betsson. Der er det ikke mye grasrotvirksomhet som gir penger til det frivillige, sa Giske til Nettavisen i juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere