RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronny takker for seg

Sist oppdatert:
En lang og innholdsrik fotballkarriere går mot slutten. Ronny Johnsen er inne i sine siste dager som profesjonell fotballspiller.

VIF TV:Ronny takker for seg

Ronny kom til Vålerenga foran 2005-sesongen. Mange hadde avskrevet midtstopperen som begynte å komme litt opp i åra for en fotballspiller.

- Det var en kjempeutfordring for meg å komme til Norge etter å ha vært så lenge i England og vunnet masse i utlandet. Jeg hadde muligheten til å bli i England, og det hadde kanskje vært lettere sånn sett. Men det å komme til Norge igjen og klare å prestere var den største utfordringen, sier han til vif-fotball.no.

Fantastisk seriegull
I England vant han serien, FA-cupen og Champions League med Manchester United. Norsk seriegull manglet.

- Det å vinne seriegull i den første sesongen her var helt fantastisk og veldig morsomt. Å ta det gullet med kompiser jeg hadde og har i Vålerenga var veldig stort for meg, og noe jeg setter veldig høyt når jeg ser tilbake.

Han har blitt en slags veteran i Vålerenga også, noe mange nok hadde litt tvil om når en 34 år gammel Englands-proff gikk inn døra på Valle for noen år tilbake.

- Jeg har fått en del år i Vålerenga og hadde vel ikke trodd at jeg skulle være her så lenge. At det har blitt fire sesonger her handler om trivsel, og det var ingen nedtur å komme hit fra England. Jeg har hatt noen utrolig fine år i klubben og det har vært bedre enn jeg kunne drømme om.

Landslags-comeback
I fjor fikk Ronny sin siste landskamp, som 38-åring. At han ikke har spilt like mange kamper for Vålerenga i år tar han med stoisk ro.

- Som spiller håper man å spille, hver gang. Samtidig er jeg i en alder hvor jeg forstår at andre blir satsa på. Hadde jeg vært i en annen alder hadde det sikkert vært mindre kult, men med en så lang karriere jeg har hatt, forstår man sånne ting, sier han.

- Når man først satser ett år til, ønsker man selvfølgelig å spille. Samtidig har jeg en liten ulempe i at vi spiller mer og mer på kunstgress. Skiftet fra naturgress til kunstgress og tilbake igjen er ikke akkurat balsam for kroppen. Det sliter på kroppen, og jeg har hatt litt problemer med akilleshælen og slike ting i løpet av sesongen. Det blir mer og mer kunstgress i Norge nå, så da er det i alle fall på tide å gi seg.

Samler ikke på åttendeplasser
Vålerenga har også hatt en tung sesong, selv om man kan ende opp med cupgull.

- Alle føler at vi har underprestert i år. Jeg er sikker på det blir en evaluering fra topp til tå etter sesongen. Det må til, og det skjønner alle. Vålerenga er en stor klubb og det blir lagt mye i klubben. Da er også forventingene naturligvis store. Vålerenga kan ikke samle på åttendeplasser, sier han.

- Vålerenga har fantastiske supportere som stiller opp uansett. Det er viktig å gi noe tilbake til supporterne også. Nå blir sesongen redda litt med cupfinalen, for da blir det Europa neste år, men vi innser alle at vi ikke har vært gode nok i år.

Mer enn tre poeng i potten
Dagens kamp mot Brann er viktig, selv om man kjemper om den nevnte åttendeplassen, skal vi tro veteranen.

- Vi spilte en forholdsvis dårlig kamp mot Stabæk og jeg vet gutta er klare for å få en god følelse inn mot cupfinalen. Den følelsen skal vi skaffe oss i dag. For oss er derfor denne kampen en viktig kamp, og det ligger mer enn tre poeng i potten i dag. Det er alltid greit å avslutte bra på hjemmebane, ovenfor våre enge supportere og vi må vise at vi blør for Enga, oppfordrer han.

Når han nå går inn i sine siste dager som fotballspiller er det snart på tide å se tilbake på mange høydepunkter.

- Jeg har vært utrolig heldig som har fått oppleve så mye som jeg har gjort. Samtidig setter jeg ikke ting opp mot hverandre. Hver sesong har sine høydepunkter og som spiller har jeg alltid levd i nuet. Det tror jeg er viktig. Da gleder man seg over øyeblikkene man får der og da. For min del har det blitt noen øyeblikk og jeg er veldig fornøyd, sier han.

Tøyd strikken langt nok
Om en uke spilles cupfinalen, og en bedre avslutning på karrieren enn å bli cupmester i Norge kan Ronny vanskelig forestille seg.

- Jeg har aldri spilt cupfinale i Norge, så det hadde selvfølgelig vært stort å avslutte med cupgull før jeg legger opp.

Blir det en ny sesong om Vålerenga skulle tape finalen?

- Jeg må vel kanskje ta et lite forbehold der ja, sier han lattermildt.

- Nei, jeg føler jeg har tøyd strikken langt nok nå. Jeg har opplevd mye mer enn jeg trodde med fotballen. Nå har jo karrieren vært lang også, men nå er det greit, avslutter Ronny.

VIF TV:Ronny takker for seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere