RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roper varsku om Oslo-skolen

Sist oppdatert:
Oslo-skolen skårer i snitt høyest på nasjonale prøver, men det er et stort gap mellom de svake og sterke skolene.

De nasjonale prøvene i 2010 viser at spesielt østkantskolene i Oslo sliter med leseferdigheter. Her får mer enn halvparten av femteklassingene laveste nivå i leseferdigheter på prøvene, skriver Dagsavisen mandag.

- Det er all grunn til å rope varsku. Disse skolene kan bli taperfabrikker, i den forstand at mange av dem som ligger på nivå en leser så dårlig at de kommer til å få store problemer med å fullføre skolegang, ta utdanning eller gjøre karriere, sier professor i pedagogikk ved høgskolen i Volda Peder Haug.

Det er Furuset, Gamlebyen, Gran, Haugen, Linderud, Mortensrud, og Rommen skole som kommer ut med nivå en på leserferdigheter, ifølge avisen.

Gran skoles rektor Anne Myhrvold erkjenner at skolen har utfordringer og er ikke tilfreds med resultatene. Hun påpeker at enkelte elever ved skolen har språklige utfordringer som elever ved andre skoler ikke har og at dette kan forklare noe av forskjellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere