Rører en hel verden: Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) bisatt i Danmark

De tre danske barna som ble drept i terroren på Sri Lanka, ble stedt til hvile i Aarhus lørdag.

De tre danske barna som ble drept i terroren på Sri Lanka, ble stedt til hvile i Aarhus lørdag. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen/via REUTERS

Den danske kronprinsfamilien og statsministeren var til stede da de tre danske barna som ble drept i terroren på Sri Lanka, ble stedt til hvile i Aarhus.

05.05.19 13:22

Klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn da hotellet de ferierte på, ble angrepet sammen med flere andre hoteller og kirker første påskedag.

Den private bisettelsen foregikk i Aarhus domkirke med statsminister Lars Løkke Rasmussen og to andre ministre til stede. Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn var der som venner av Holch Povlsen-familien.

Bisettelsen er blitt omtalt av en rekke medier i inn- og utland, blant andre av Daily Mail, australske News.au.com, tyske RTL, Independent og det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

Anders Holch Povlsen og kona Anne uten for domkirken i Aarhus lørdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Fullsatt kirke

- Det var svært mange fremmøtte, som sto ved kirken og overværet seremonien i stillhet, forteller DRs reporter, Nadia Kronborg til eget nettsted.

Ifølge Danske Ekstrabladet skal omkring 1000 plasser inne i kirken vært satt.

Kistene med Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) ble båret ut av kirken etter bisettelsen lørdag ettermiddag. Kistene hadde bilder av barna og var dekorert med blomster, og til en av dem var det festet fargerike ballonger.

Etter flere minutters stillhet utenfor kirken klippet de drepte barnas ti år gamle søster snoren til ballongene, som steg opp i den blå himmelen. Deretter sang domkirkekoret salmen «Det dufter lysegrønt av græs», mens bårebilene kjørte av sted til jordpåkastelse for den nærmeste familien.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn var til stede i Aarhus lørdag. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen/via REUTERS

Over 250 mennesker ble drept og nesten 500 såret da tre luksushoteller og tre kirker ble angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka 21. april. Blant de drepte var rundt 50 barn og 40 utlendinger. Lokale islamister som har sverget troskap til IS, antas å stå bak.

46 år gamle Anders Holch Povlsen regnes som Danmarks rikeste mann. Han eier den internasjonale klesgiganten Bestseller og har store aksjeandeler i nettbutikkene Asos og Zalando.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen og to andre ministre var til stede lørdag. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen/via REUTERS

- Dypt takknemlige

Også i slutten av april, da navnene til de tre barna ble kjent, ble det holdt en seremoni. Det ble da utdelt fakler og sunget sanger, og prest Arne Holst-Larsen leste også opp en hilsen fra ekteparet Holch Povlsen.

«Vi sender dere de kjærligste hilsener, kjærligste tanker og er dypt takknemlige over all den hjertevarme vi har mottatt de seneste dagene. Tapet av våre elskede barn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegripelig.

«Med alle de gode menneskene vi har rundt oss, nære venner, dyktige kollegaer og vår kjærlige familie vil vi sammen komme oss gjennom dette. Vi setter umåtelig stor pris på medmenneskeligheten som også vises i Brande i kveld - ikke bare overfor vår familie og barn, men overfor alle ofrene for de grusomme handlingene på Sri Lanka.

Anders & Anne»

Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirken i Aarhus etter begravelsen av de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.