RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosa kreft-rekord på Karl Johan i Oslo

Oslo 20151003. Kreftforeningen arrangerer Rosa Sløyfe-lunsj på Karl Johan i Oslo lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20151003. Kreftforeningen arrangerer Rosa Sløyfe-lunsj på Karl Johan i Oslo lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Oslo (NTB): Over 1.500 mennesker deltok i Rosa sløyfe-aksjonens lunsj på Karl Johansgate i Oslo lørdag. Dette ble gjort i solidaritet for dem som lever med uhelbredelig brystkreft.

Over 1.500 mennesker hadde møtt opp da Brystkreftforeningen og Kreftforeningen inviterte til verdens lengste rosa lunsj i Oslo sentrum lørdag.

– Det er et spektakulært syn å se Karl Johans gate kledd i rosa, sier Olaug Mortensen, styreleder i Brystkreftforeningen.

400 meter langt bord

Like etter klokken 13 var hele det 400 meter lange bordet fullt av lunsjgjester. Den uhøytidelige verdensrekorden strakte seg fra Stortinget til Universitetsplassen.

– Dette ble sterkt, og en stor begivenhet. Tusen takk til alle som deltok og viste solidaritet med dem som lever med uhelbredelig brystkreft, sa generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Den uhøytidelige rosa verdensrekorden er oppsparket til Rosa sløyfe-aksjonen som starter nå i oktober.

OSLO: Rosa Sløyfe-lunsj på Karl Johan i Oslo lørdag.

Brystkreft

– I Årets aksjon retter vi søkelyset på dem som lever med uhelbredelig brystkreft. Til tross for stadig bedre prognoser, er det fortsatt én av fire brystkreftrammede som ikke blir friske. Mange med uhelbredelig kreft fremhever viktigheten av å bruke verdifull tid sammen venner og familie. Vi håper å inspirere det norske folk til å gjøre det samme, sier Ryel.

Også i Bodø, Bergen og Trondheim var det invitert til rosa lunsjer.

FORBI STORTINGET: Lunsjbordet strakk seg forbi hovedinngangen til Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere