RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosa Sider får også Fast-søk

Sist oppdatert:
Konkurransen tilspisser seg innen katalogmarkedet på Internett. Samtidig med at Findexa forenkler søket på sine Gule Sider, introduserer Rosa Sider liknende tjenester hos seg. Med Fast som samarbeidspartner.

Findexa lanserte tidligere denne uken sitt nye bedriftssøk på Internett med brask og bram. Det var første konkrete resultatet av en avtale som selskapet har gjort med teknologiselskapet Fast og ble presentert på en pressekonferanse mandag.

Nå viser det seg at også konkurrenten Rosa Sider har inngått avtale med Fast, med et identisk utgangspunkt. Begge forenkler søkene sitt med ett enkeltvindu på forsiden.

- Vi var nok først med dette. Vi synes det er ekstremt hyggelig at vi er "first mover" med ny søketeknologi på det norske markedet innen vår bransje for firma og bedriftsinformasjon, sier administrerende direktør Fredrik Engh i Rosa Sider til Propaganda.

De to konkurrentene lanserte tilbudet sitt med kun dagers mellomrom, noe som er symptomatisk for bikkjeslagsmålet innen katalogtjenester på nett, der også Eniros Kvasir krever sin del av markedet.

De siste seks månedene har trafikken på Rosa Sider mer enn doblet seg.

- Vi forventer at dette vil øke betydelig i tiden fremover, ikke minst på bakgrunn av ny teknologi og markedsbearbeidingen vi har lagt ned nå på høstparten i form av TV, radio og Internett reklame, sier Engh.

Selskapet har nå i underkant av 23.000 betalende kunder i sin base, men basen inneholder navn og telefonnumre til over 300.000 selskaper.

Rosa Sider hadde en omsetning i underkant av 25 millioner kroner i 2002, med et resultat på 2.8 millioner kroner. Omsetningen i 2003 kan komme til å lande på nærmere 40 millioner kroner, med et estimert resultat på nærmere 10 millioner kroner.

Ifølge Engh forventer selskapet en omsetningsvekst i 2004 på mellom 30 og 40 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere