Gå til sidens hovedinnhold

Rosa trend i Thailand

Thailenderne viser sin respekt for kongens helse, og kler seg i rosa skjorter. Se video her.

(SIDE2): - Vi vil alle sammen vise vår respekt og lojalitet til kongen og vi vil velsigne ham. Det er grunnen til at trenden er rosa. Slik lyder thailendernes budskap over kongens helse, ifølge AP.

Thailenderne tror at det å gå i rosa, vil gjøre kongens helse bedre. Rosa betyr lykke.

Se video lenger ned

Kongen i rosa blazer
Kronprinsesse Maha Chakri Siridhorns butikk bestilte først rundt 16.000 rosa T-skjorter, men etter hvert ble de mer og mer populære. Nå har de bestilt og kalkulert rundt 100.000.

En av verdens eldste moteikoner lanserte den rosa skjorta i Bangkok. Den tradisjonelle fargen til kongehuset har alltid vært gul. Men da det 80 år gamle moteikonet, Bhumibol Adulyadej, dukket opp i rosa, så det ut som halve landet plutselig ville dukke opp i rosa.

Hver morgen er det en lang kø utenfor butikken til kronprinsessen. Kundene får kjøpt kun en skjorta av gangen, og må derfor stille seg i kø på nytt, om de ønsker flere. Og det er det mange som gjør.

Phufa-butikkens administrerende direktør, Sakorn Suksriwong startet salget av de rosa skjortene etter kong Bhumibols 80-års dag 5. desember i år.

Men trenden tok av først da kongen sjekket ut av sykehuset etter et slag for fire uker siden. Han var da iført rosa blazer.

SE VIDEOEN HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

199955

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget