RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg får likestillingsrefs

- Det er vanskelig å tenke seg et bedre eksempel på offentlig sløsing i dette landet. Det sier TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent, Henrik Færevåg om Likestillingsombudet, som i dag refser Rosenborg. Er du enig?

Likestillingsombudet er et offentlig forvaltningsorgan. Det har så vidt jeg kan se minst 13 ansatte. I en fersk uttalelse refser ombudet, Kjersti Mile, Rosenborg fordi en kvinnelig reporter ikke fikk komme inn i garderoben og intervjue nakne Rosenborg-spillere etter en fotballkamp. Det fikk nemlig mannlige journalister.

Det er vanskelig å tenke seg et bedre eksempel på offentlig sløsing i dette landet og dermed underbygge påstanden om at mange av de 800.000 som er ansatt i offentlige foretak burde vært sendt i arbeid.

13 personer heltidsansatt, den dårligst lønnede antagelig med 3-400.000 hvert år, for å håndtere pissesaker som en telefon kunne ordnet. Ville ombudet engasjert seg like sterkt hvis jeg påklagde at jeg ikke fikk komme inn til håndballdamene for å snakke med dem mens de dusjet?

Hvis dette var et problem for vedkommende journalist og hennes redaksjon, vil en forklarende telefon til Rosenborg umiddelbart avstedkomme at ingen journalister fikk snakke med spillerne før etter dusjen.

Journalistenes fagforening ville komme på banen. Men Likestillingsombudet må forsvare sin eksistens med en saksmappe uansett hvor idiotisk den er. Fra internettsiden deres plukket jeg to tilfeldige saker som ikke bare hadde være behandlet, men også klagebehandlet i forhold til ombudets avgjørelse. Her er den ene:

«I brev av 3 januar 2002 vende elevar i 10. klasse ved Nissedal ungdomsskule seg til Likestillingsombodet. Dei hevda at lærebøkene i matematikk (Mega-serien) for 8 - 10 klasse inneheld ei rekkje nedlatande døme som er kjønnsdiskriminerande. I nesten alle døma til hovudkapitla er jenta framstilt som den glupe, medan guten er den uvitande personen. Gutane er ikkje berre uvitande, men dei blir og gjort til latter av jentene eller av den kvinnelege læraren. Gutane sine spørsmål er dumme og naive når oppgåvene er enkle. Samstundes framstiller bøkene gutane som dei fattigaste, svakaste, seinaste og dårlegaste.»

Alvorlig talt.

Den andre anken var en klage mot NRK som hadde arrangert en konkurranse på kvinnedagen, der ungdommer skulle ringe inn og kunne vinne en elektrisk gitar. Problemet var at bare jenter kunne vinne gitaren.

Disse og andre godbiter kan dere lese på nettsidene.

13 høyt lønnede offentlige stillinger. Hvorav minst ti kunne vært brukt i skoleverket, eldreomsorg eller helsevesenet. Eller kanskje bare til å redusere offentlige utgifter.

Hva mener du? Er dette en tullesak for Likestillingsombudet?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere