RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg kan skifte TV-kanal

Sist oppdatert:
Kveldens skjebnekamp mot Deportivo La Coruna i Mesterligaen avgjør den internasjonale fotballhøsten på de norske TV-kanalene.

Både Lyn og Molde er fortsatt med i UEFA-cupen når de denne uken spiller returkamper mot to lag fra Færøyene. Hvis Rosenborg mislykkes i å kvalifisere seg til mesterligaen i fotball mot spanjolene Deportivo La Coruna tirsdag kveld, kan Norges beste fotball-lag på herresiden også havne i UEFA-cupen

Det skaper i tilfelle usikkerhet i forhold til hvor man vil kunne se trønderne på TV-skjermen. Det er fortsatt ikke avklart hvilken kanal som skal sende klubbens kamper hvis de havner i den nest-gjeveste, europeiske fotballturneringen, melder nettstedet rbkweb.com.

TV 3 har de siste åtte årene tjent store penger på Rosenborg i mesterligaen, og de håper selvsagt Åge Hareides menn skal klare det også i år.

–Jeg sier som Nils Arne Eggen sa det; inntil det motsatte er bevist, er Rosenborg fortsatt med i mesterligaen, er TV 3s sportssjef Stian Aune Kleppo sitert på, ifølge NTB.

TV 3 skal som vanlig sende mesterligakamper på tirsdager og onsdager utover høsten. Det er usikkert om kanalen vil kaste seg inn i en budrunde om TV-rettighetene for eventuelle RBK-kamper i UEFA-cupen.

Kampene skal i så fall spilles på torsdager, og endel tyder på at NRK eller TV 2 sikrer seg fotballgodbitene fra Lerkendal. Spørsmålet er om de vil gå i opptak, som Vikings kamper mot Chelsea og Celta Vigo i UEFA-cupen på TV 2 i fjor, eller sendes på direkten.

– NRK og TV 2 har så vidt snakket om dette, gjennom TV-avtalen har vi jo fortrinnsrett til kjøp av rettighetene. For oss er det først og fremst et økonomisk spørsmål. Jeg venter med å avklare dette med mine bevilgende sjefer til etter kampen i Spania tirsdag, sier sportssjef Grethe Johnsen i NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere