*Nettavisen* Nyheter.

Rosenborgs Pontius Pilatus

Rosenborgs problem er ikke trenerne som kommer og går, men en kultur som gjør det helt umulig for noen andre enn Nils Arne Eggen å få autoritet.

Ydmykelsen av RBK-trener Per Joar Hansen begynte med Klanens banner på Lerkendal: «Perry 4-ever». Hånen var ytterst presis fordi de fleste så hva som ville komme. Det er ikke lett å vokse og bli stor, når alt du gjør skjer i skyggen av Eggen.

Nå er hodet på blokken for Per Joar Hansen, etter at man først har fått de rituelle forsikringer fra Nils Arne Eggen og Rune Bratseth om at de også har litt ansvar - men ikke så mye.

«Nå skal ikke jeg fraskrive meg ansvar, men hovedansvaret må andre ta. Jeg er bare rådgiver. Jeg kan ikke overprøve Perry.» (Eggen til VG).

«At det blir konsekvenser for noen, er helt sikkert. Dette kan vi ikke fortsette med.» (Bratseth til Adresseavisen)

Kjernen i den såkalte godfotteorien som RBK-erne reiser land og strand rundt med, og holder foredrag om, er at man skal spille hverandre gode.

Det ser vi fint lite til i RBK-organisasjonen. I RBKs ledelse er den mer dominerende teorien basert på bibelhistoriske Pontius Pilatus:

«Da Pilatus så at han ingen vei kom, og at uroen bare økte, tok han vann og vasket hendene mens mengden så på. Han sa: «Jeg er uskyldig i denne manns blod. Dette blir deres sak.» (Matheus-evangeliet).

Nå er det å dra parallellen for langt å si at Perry er frelseren. Men det er noe rituelt over å sparke treneren når det butter - og beholde spillerne og støtteapparatet ellers.

I RBK er ikke lenger Brakka-kulturen noen styrke. Uten en kraftig utlufting og en fornyelse vil det gå lang tid til Rosenborg igjen blir et internasjonalt topplag.

Hvem - om noen - bør ut fra Lerkendal? Per Joar Hansen, Rune Bratseth, Nils Arne Eggen - eller ingen av dem? Si din mening på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.