RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roser er mest romantisk

Valentines Day nærmer seg med stormskritt. Hva mener vi egentlig om den romantiske dagen?

(SIDE2:) Om en uke feirer vi dagen for romantikk. Valentines Day er dagen hvor kjærligheten skal blomstre og kvinnen ønsker å tas med ut på et romantisk stevnemøte fullt av blomster, fioliner og stearinlys.

Eller er det egentlig sånn?

Match.com har spurt 500 personer om hva de virkelig mener om den romantiske dagen.

Roser er søtt
Resultatene viser at 68 prosent elsker, mens 32 prosent av amerikanerne misliker dagen. Samtidig sier 79 prosent at de ville foretrukket en filmkveld hjemme fremfor å gå på en kjedelig date, mens 21 prosent ville gått på den kjedelige daten.

Når det gjelder personen man skal på stevnemøte med, foretrekker 68 prosent en som er lett å prate med, mens 32 helst vil ha en som er pen.

Trodde du at du kunne slippe unna røde roser i år? Feil: Hele 78 prosent synes at røde roser på Valentines Day er søtt, mens 22 prosent syns det er en klisjé. Men pass på hvor du leverer rosene. Mens 67 prosent ønsker å få rosene hjemme, vil 33 prosent få dem på jobb hvor alle kan se det.

Hvis han ikke vil kjøpe roser, kan han i stedet kjøpe undertøy. Det mener i hvert fall 65 prosent, mens 35 prosent syns undertøy er en dårlig ide.

Vil date Aniston og Clooney
Men hvis du allerede har kapret drømmemannen eller –kvinnen, trenger du ikke nødvendigvis bekymre deg for å gjøre noe storslagent. I hvert fall sier 61 prosent at de ikke forventer noe spesielt, mens 39 prosent sier at de absolutt forventer noe.

Så hvem drømmer vi om å date på Valentines Day? Blant mennene troner Jennifer Aniston øverst, med 31 prosent. Halle Berry (24%) kommer på andre plass, fulgt av Cameron Diaz (19%), Natalie Portman (17%) og Scarlett Johansson (10%).

Kvinnene ønsker at George Clooney (28%) skal dukke opp med røde roser. Deretter følger Matthew McConaughey (26%), Johnny Depp (20%), Leonardo DiCaprio (15%) og Denzel Washington (11%).

Selv om Valentines Day har fått en plass også i Norge, er det fremdeles mange nordmenn som foretrekker å gå forbi dagen i stillhet. Faktisk er det bare tre av ti norske menn som overhodet vet når Valentines Day er, mens syv av ti kvinner vet det, viser en undersøkelse gjort av Norstat for Lypsyl i 2004.

Menn vet ikke om Valentine

Ifølge Forskning.no, kom de første Valentine-kortene til Norge i 1993. I 2002 ble det sendt omtrent 1,2 millioner kort og brev 14.februar. Blomsterbutikken Interflora firedobler blomsterbestillinger på internett Valentines Day.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere