RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rot fører til resultatvarsel for Nordic

Sist oppdatert:
Nordic Semiconductor måtte mandag komme med resultatvarsel for fjerdekvartal. Grunnen er rot i kostnadsføringen og langt bedre kursutvikling enn forventet. Les kommentarene fra selskapet
I en børsmelding mandag kom Nordic Semiconductor med en kjedelig melding til investorene. Selskapets resultat blir betydelig lavere enn det markedet venter seg.

Les om resultatvarselet her:
Resultatvarsel fra Nordic VLSI

Årsaken er enkelt og greit at selskapet ikke har greid å føre kostnader på en riktig måte. 3,8 millioner kroner må tas ut av resultatet i fjerdekvartal for å dekke varekost som har blitt mangelfullt registrert i andre perioder.

Årsaken til dette skal ifølge selskapet være sterk vekst.

I børsmeldingen skriver selskapet at styret og administrasjon har igangsatt nødvendige tiltak for å "hindre gjentagelse."

Totale driftsinntekter for siste kvartal i 2004 forventes dermed å utgjøre 74,8 millioner norske kroner. Driftsresultat forventes å utgjøre minus 0,8 millioner kroner etter belastning av diverse kostnader som har kommet opp.

Adm. direktør Svenn Tore Larsen sier til iMarkedet.no at problemet har vært todelt.

- Som følge av en meget positiv kursutvikling, som har vært større enn vi har forventet, har avsetninger til arbeidsgiveravgiften blitt høyere enn forventet. Vi måtte også ta 3,8 millioner kroner i varekost. Vi har vært gjennom en kraftig vekst og har prioritert å levere varer til kundene, sier Larsen til iMarkedet.no.

- Vi har dessverre i denne prosessen ikke klart å ha en rutine som er god nok, sier Larsen som forteller at han ikke skal gjøre slike tabber igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere