*Nettavisen* Nyheter.

Rotete om Sandviken

Ledelsen i Helse Bergen kaller påstandene mot sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus rotete.

23.02.06 13:18

Mandag skrev Bergens Tidende om at sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus har store problemer med arbeidsmiljøet. Flere av de ansatte skal være redd for å gå på jobb og ledelsen er ikke åpen for dialog. Påstandene ble bekreftet av Arbeidstilsynet, som i sin rapport peker på flere forhold som må rettes på.

- Et rot
I dag hadde NRK Hordaland saken der en vernepleier påstår at både ansatte og ledere har et rusproblem.

- Hva er det egentlig som foregår på Sandviken Sykehus?
- Synes det begynner å bli et eneste rot dette her, som vi trenger å rydde opp i. Problemstillingene er nok ikke så enkle som noen har forsøkt å fremstille dem, sier direktør for Psykiatrisk divisjon, Hans Olav Instefjord, til iBergen.no.

Intet rusproblem
Instefjord stiller seg spesielt uforstående til beskyldningene som i dag kom frem om at ledere og ansatte ved sykehuset har et rusproblem.

- Det er ingenting i disse påstandene som tyder på at ledelsen ved sykehuset har et rusproblem. Og så det er klart, så har ikke påstandene i dag noe sammenheng med Arbeidstilsynet sin rapport. Men som i alle andre organisasjoner er det alltid en prosentandel som kan ha et rusproblem. Gjelder dette hos oss, så håndterer vi det profesjonelt.

- Hvorfor kommer dette frem i dag?
- Vi var ikke overrasket over at det kom frem en kommentar i avisene etter rapporten til Arbeidstilsynet tidligere i uken. Dette er forhold som vi ikke har tilbakevist og som vi alt er i gang med å ta tak i. Men det som kom frem i dag var overraskende. Men også dette skal vi ta tak i og ordne opp i på en profesjonell måte.

- Er dette en svertekampanje?
- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Instefjord.

- Frykter du at det kommer mer?
- Jeg frykter vel egentlig ike at det kommer mer nå. Jeg er mer opptatt av å få fremstilt avdelingen for de kvaliteter den har, sier Instefjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.