RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rottefella fikk ny sjef på kroken

Sist oppdatert:
Den verdensledende skibindingsprodusenten slet i fjor. Nå har de ansatt ny direktør.

Inn kommer Christer Johnsen (38). Han bor i Moss og er CEO i Elfa Group, som produserer garderobeløsninger.

NA24 - din næringslivsavis

Svakt 2007-resultat
- Etter at Ulf Bjerknes sluttet for å ta over Swix tidligere i år, har vi brukt litt tid på å finne rett mann, sier styreleder Jon Håkon Pran i Rottefella AS til NA24.

Les også: Bjørn Dæhlies millionsmell

Johnsen starter i sin nye jobb 1. oktober.

Rottefella har i en årrekke levert sterke overskudd, men ikke i fjor. Isteden falt inntektene med 6,9 millioner og overskuddet raste fra 19,8 til 3,7 millioner. I de fem årene fra 2002 til og med 2006 var overskuddet aldri under 13,5 millioner, og 2007-resultatet er det svakeste på minst 11 år.

Les også: Katastrofeår for skigigant

Solgte seg ned
Driftsresultatet sank fra 27,2 til 15,9 millioner i fjor. Og Rottefella AS måtte skrive ned aksjene sin det sveitsiske datterselskapet Naxo AG med 7,5 millioner kroner.

- Vi forventer at omsetningen i år blir som i 2007, men at resultatet blir bedre, kommenterer Pran.

Ved utgangen av 2007 var Rottefella eid av Rottefella Holding AS (91 prosent: eid av Katalysator AS 60 prosent, Sportinvest GmbH 28 prosent og Dr. Wolfgang Titze 12 prosent), Katalysator AS (5 prosent: eid av Møller-familien) og ekssjef Ulf Bjerknes (4 prosent). Nå eier Katalysator 30 prosent av holdingselskapet, mens Sportinvest GmbH 28 prosent og Dr. Wolfgang Titze har økt sin andel til 70 prosent.

Les også: Ny kjempesmell for Swix

- Katalysator er et investeringsselskap, og vi vil alltid selge investeringene våre over tid. Hovedårsaken er at Rottefella skal satse mer i Mellom-Europa, og at selskapet trenger mer kompetanse om det det markedet, forteller Jon Håkon Pran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere