RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rottene tar over Zachen

Sist oppdatert:
- Vi har ikke sett noen steder med større rotteproblemer enn Zachariasbryggen, sier Mattilsynet, som nå krever omfattende tiltak.

(iBergen.no ): I verste fall kan Zachariasbryggen bli stengt på grunn av rotteproblemet sitt, skriver Bergensavisen.

Uttalelsen kommer fra seksjonsleder i MattiIsynet, Aslaug Sandvin, etter tilsynets omfattende «Rent Bord»-kampanje i høst. Etter inspeksjoner flere ganger i desember, krever nå Mattilsynet at Zachariasbryggen utbedres kraftig for å få bukt med rotteproblemene.

- Dette er et problem for alle restaurantene på Zachariasbryggen. Vi er i en god dialog og føler at alle vil bedre problemet. Men om det ikke blir utbedret, må vi vurdere å stenge hele huset, sier Sandvin til BA.

Mattilsynet har flere punkter på listen over Zachens rotteproblemer. Flere ganger i høst er det observert, sett spor etter og hørt rotter, den 11. desember ble det funnet en død rotte i en rottefelle, den 15. desember ble det observert en levende rotte på Klar Bar og muren rundt er full av hull og utilstrekkelig sikret mot skadedyr.

En varm og våt høst har i tillegg gitt ekstra gode kår for rottene.

I går var det møte mellom eieren og og samtlige leietakere på Zachen. Der ble det samlet enighet om opptrapping av tiltakene mot rotteproblemene, som de har prøvd å få bukt med siden i høst. Mattilsynet har gitt frist til 1. mars for å ordne opp i problemene.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere