Rottweileren ristet sønnen hennes som en filledokke

SJOKK: Den knapt to år gamle gutten ble filleristet av rottweilerne, og mamma Rakrak Mohe El Din forteller om store fysiske og psykiske ettervirkninegr for barnet. Foto: Erik Hagen (Fredrikstad Blad)

SJOKK: Den knapt to år gamle gutten ble filleristet av rottweilerne, og mamma Rakrak Mohe El Din forteller om store fysiske og psykiske ettervirkninegr for barnet. Foto: Erik Hagen (Fredrikstad Blad)

Nå må to unge hundeeiere sone fengselsstraffer.

05.02.15 21:57

(Fredrikstad Blad): Det skal være første gang i historien at noen er idømt ubetinget fengsel for brudd på Hundeloven.

– Det er fryktelig. Jeg er svært lei meg, sa Mihail Mihailov (25) i et intervju med Fredriksstad Blad sommeren 2013, da hundene han eide sammen med sin nå 23 år gamle kamerat hadde gått til angrep på og skambitt to små barn i Fredrikstad sentrum.

– Ville skutt selv

Han ville skutt den ene rottweileren selv, hvis han kunne, uttalte han.

For det første angrepet ble de to frikjent i Fredrikstad tingrett i april 2014, mens de for angrep nummer to ble dømt til betinget fengsel i henholdsvis 18 dager og 15 dager, 150.000 kroner i oppreisningserstatning til gutten, og 13.500 kroner i erstatning for utlegg og tap moren og barnet har hatt i forbindelse med hendelsen.

Skjerpet straff

I første omgang slapp altså hundeeierne å sone, men dommen ble anket, og nå har Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen betydelig.

De to er nå dømt til henholdsvis 21 og 18 dager ubetinget fengsel, og til å betale erstatning for påført økonomisk tap og oppreisning på kroner 125 000 til barnet og kroner 50 000 til barnets mor.

– Hundene angrep og bet gjentatte ganger i guttens hode og på kroppen. Han er påført store fysiske og psykiske skader som følge av angrepet, fastslår Borgarting lagmannsrett.

Hundene er for lengst avlivet.

FRYKTELIG: Den ene av hundeeierne, Mihail Mihailov (25), var fryktelig lei seg etter at angrepene var et faktum. Begge hundene ble avlivet. Foto: Trond Thorvaldsen (Fredrikstad Blad)


To angrep på to uker

Den nær to år gamle gutten ble i juli 2013 fløyet til Ullevål med helikopter, og måtte gjennomgå flere operasjoner.

Han var innlagt på sykehus i to uker.

To uker tidligere ble da ni år gamle Samuel Hagenes Hansen påført bittskader i hodet og benet, og måtte til legebehandling, etter at han kom overraskende på hundene i hagen hjemme hos eierne.

Fredrikstad tingrett vurderte denne hendelsen som et uhell.

Les flere saker fra Fredrikstad Blad her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.