RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roubaix-etappe i touren pirrer klassikerstjerne

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
– Etappen til Arenberg motiverer meg, sier Boonen.

Han har vært fraværende de to siste årene, men Tom Boonen utelukker ikke en retur til Tour de France i 2014.

Til Het Laatste Nieuws sier Omega Pharma-Quick Step-rytteren at Mark Cavendishs tilstedeværelse på laget ikke er noe problem.

– Allerede før løypen var presenter begynte jeg å snakke med Patrick Lefevere og Wilfried Peeters. Suksess er smittsomt og jeg savner faktisk touren, atmosfæren på laget og kampen mot et felles mål, sier Boonen – som tidligere har uttalt at han var ferdig med Tour de France.

Motivert av Arenberg-etappen
Den 33 år gamle belgieren har vunnet seks etappen i touren. Han har også hatt den gule ledertrøyen i fire dager, samt vunnet poengkonkurransen (2007).

– Media vil sikkert vite hvor mange etapper jeg skal vinne for å ta den grønne poengtrøyen, men vi har Mark Cavendish som fokuserer på det. Etappen som går til Arenberg passer meg godt. Den motiverer meg, forteller den tidligere verdensmesteren – som fikk årets sesong spolert av skader og sykdom.

Onsdag 9. juli går Tour de Frances femte etappe fra belgiske Ipers til Arenberg i Nord-Frankrike. Den 156 kilometer lange etappen krysser intet mindre enn ni brusteinssektorer og har målgang like ved inngangen til den beryktede Arenberg-sektoren. Etappen besøker flere av partiene som brukes i vårklassikeren Paris-Roubaix og har totalt 15.4 kilometer med brustein.

2010 var sist gang brustein sto på programmet i Tour de France. Da gikk Thor Hushovd helt til topps idet som var en spektakulær etappe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere