RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Rowling-bløff» vekker oppsikt

Sist oppdatert:
Nina Grünfelds teori om at JK Rowling er en bløff fra Warner Bros, har fått Harry Potter-fansen til å se rødt. Selv har Grünfeld blitt invitert med i en amerikansk konspirasjonsorden.

Reaksjonene har vært flere etter at Nina Grünfeld i en kronikk i Aftenposten lanserte teorien om at JK Rowling ikke eksisterer, men er et resultat av den store underholdningsmaskinen Warner Bros.

UTGANGSPUNKTET: Rowling er en bløff

Konspirasjonskolleger
- De fleste har syntes det var morsom lesning, sier Grünfeld til TV 2 Nettavisen. En strøm av negative reaksjoner har uteblitt, selv om en anonym sms'er mente at hun bare var misunnelig på Potter-forfatteren.

- Men jeg er faktisk blitt invitert med i et amerikansk konspirasjons-fellesskap som mente teorien min var glitrende. De hadde helt overbevist om at jeg har rett, og det tar jeg som en hedersbevisning, sier Grünfeld.

Ros og ris fra fansen
Nina Grünfeld sier hun synes det er interessant at en del sterke reaksjoner kommer fra voksne Potter-fans.

-Vi befinner oss i en tid der Tolkiens «Ringenes Herre» og fantasylitteratur står sterkt - også hos voksne. Det er jo den ultimate eksapisme, sier hun.

En av de største Harry Potter-stedene på nett, The Leaky Cauldron, har gitt Nina Grünfeld og kronikken hennes den famøse og ikke spesielt ærerike Vernon Dursley Award eller Wiktor Dumling-prisen, som de finner «absolutt nødvendig å pusse støvet av».

Andre fans lar seg ikke irritere så lett og kaller artikkelen både morsom og interessant, selv om de ikke tror det spor på det som står i den.

Nina Grünfelds kronikk lekte med ideen om JK Rowling bare er en dyktig skuespiller som Warner Bros har leid inn for å late som hun skriver Potter-bøkene.

LES OGSÅ: «Falske» forfattere ikke uvanlig

Grünfeld sammenliknet Potter-serien med andre serier som Frøken Detektiv og Hardy-guttene, begge bokserier der det skjulte seg flere forfattere eller såkalte ghost writers bak ett navn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere