RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rowling møter fan i retten

Sist oppdatert:
Idag, mandag, møter JK Rowling en av sine største fans i rettssalen i New York.

(SIDE2:) Steve Vander Ark (50) har i mange år drevet nettstedet Harry Potter Lexicon .

Mye brukt
Der har han samlet all informasjon fra Harry Potter-bøkene om karakterer, begreper og tidslinjer i bøkene. Ifølge Vander Ark selv er siden hans blitt mye brukt av blant annet Warner Bros når de skal sjekke spesielt hva som skjedde når i Potter-bøkene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Så lenge Vander Ark har drevet siden uten å få noe vederlag, har Harry Potter-forfatteren ikke hatt noen problemer med at han har samlet informasjon.

Men nå vil Vander Ark gi ut leksikonet sitt i bokform. Dermed har Bloomsbury, Rowling og Warner Bros gått rettens vei for å stoppe det Rowling mener bryter opphavsretten.

Rowling har sagt at hun mener et uautorisert leksikon bryter med hennes opphavsrett fordi Vander Ark kun benytter seg av informasjon hun har plassert i bøkene, skriver Reuters.

Kommer med egen bok
Rowling planlegger også i fremtiden å gi ut sin egen encyclopedia som skal inneholde både informasjon om og nye opplysninger om hennes magiske univers og dets karakterer.

Inntektene fra denne boken skal ifølge Rowling i stor grad gå til veldedighet og hun mener van der Arks leksikon vil ta penger fra sakens gode formål.

Utgiver for Steve Vander Arks bok er RDR Books.

Stor fan av Rowling
Både Vander Ark og Rowling har erklært seg som hengivne fans av hverandres arbeid, men Rowling trekker grensen for at han kan tjene penger på hennes fantasiunivers.

Hun mener også at Vander Arks bok ikke inkluderer all diskusjonen og kommentarene som kjennetegner websiden og at boken i så måte bare «omarrangerer hennes eget materiale».

Vander Ark selv sier at det var forlaget som sa at boken ikke ville overskride Rowlings rettigheter.

RDR på sin side har sagt at de ikke går imot at boken bryter med opphavsrettighetene. De på sin side mener den skal brukes i «skolesammenhenger».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere