RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rowling ut mot pirater

Sist oppdatert:
Bare timer etter at den sjette Harry Potter-boka ble sluppet, dukket de første piratkopiene. Nå har JK Rowlings agent tatt affære.

Det er særlig piratene som har scannet den fulle «Harry Potter and the Half Blood Prince» og lagt den ut til nedlasting på nett, som JK Rowlings agenter er ute etter.

Ikke søksmål ennå
- Vi har foretatt oss en hel del i disse sakene, uten at jeg vil si alt vi har gjort, men vi har ikke gått til søksmål ennå, sier en talsmann for Christopher Little, som er Rowlings agent.

TA TESTEN:Hvem er du i Harry Potter

Littles kontor skal ha sendt flere advarsler til nettsider om at de må fjerne de scannede versjonene av den sjette Harry Potter-boka.

Piratkopier at Potter-bøkene har alltid forekommet, særlig i Kina. Men her har også flere bøker blitt solgt som viser seg ikke å være den ordentlige boka.

Ikke nedlastbar
Rowling har ennå ikke tillatt at Harry Potter-bøkene kommer i nedlastbar form.

- Du skal ikke stole på noen som tilbyr deg Harry Potter-bøkene via nedlasting, advarer hun fansen på sine egne nettsider.

LES VÅR ANMELDELSE AV BOKA HER

Ble fjernet
En nettside i Kina har allerede fjernet sin ulovlige e-kopi av boken.

JK Rowling har nå solgt flere bøker av «Harry Potter and the Half Blood Prince» i Storbritannia enn det Dan Brown gjorde av «Da Vinci-koden» i løpet av et helt år.

Også her hjemme satte Rowlings sjette Potter-bok ny rekord da den ble sluppet natt til 16. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere