Gå til sidens hovedinnhold

Rox er den utvalgte

Odd Solvang fikk "time share-hund" gjennom Ullern Avis Akersposten. Nå anbefaler han andre å gjøre det samme.

Bogstad: For ni år siden døde Odd Solvangs 13 år gamle Engelsk Setter, Brasken, på selveste julaften. Etter Braskens død ønsket ikke Solvang og kona, Birgit Friele, å binde seg til en ny hund på heltid. Sommeren 1998 stilte de derfor opp i Ullern Avis Akersposten og etterlyste en hund på "time share". Responsen var enorm, men valget falt til slutt på Brage, en syv år gammel Vorsteher. "Time share-ordningen" varte helt til Brage døde i 2005.

Fikk abstinenser

Et år etter begynte Solvang å få abstinenser igjen, og før jul kunne man lese at den spreke pensjonisten søkte en ny turkamerat.
- Vi fikk rundt 30 henvendelser. Da vi skulle velge hund var eierens situasjon og behov vel så viktig som hundens rase, alder og gemytt.
Etter å ha stiftet nærmere bekjentskap med fire hunder, bestemte ekteparet seg for en ni år gammel Engelsk Setter ved navn Rox.
- Rox er en rolig, lydig og fin hund som har blitt veldig godt oppdratt. Vi merket at han roet seg fort sammen med oss. Fordi eieren er en eldre, enslig dame har hun ikke hatt mulighet til å gi ham så mye mosjon som en Setter skal ha.
Det er lett å se at Rox og Solvang har funnet tonen, når vi treffer dem på vei til skitur i Sørkedalen.
- Vi var på fjellet sammen i helgen, og det gikk veldig greit. Rox er super i løypa, roser Solvang.

- Kan anbefales!

Ekteparet Solvang/Friele har etablert en fleksibel løsning med Rox' eier.
- Vi er glade i å reise, og vil derfor ikke ha noen fast avtale. I snitt kommer vi vel til å ha ham en dag i uken. På vintertid er vi mye på fjellet, og da tar vi ham gjerne med oss.
Nå anbefaler han andre å skaffe seg "time share-hund".
- Det er åpenbart et stort behov for avlastning hos mange hundeeiere i området. Samtidig er jeg overbevist om at det er mange som ville være interessert i hund på "time share". Det er jo mange familier som elsker hunder men er redde for å binde seg. For oss har dette vært en ypperlig løsning som vi har hatt stor glede av.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?