RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Royal Caribbean mener konsensus er rimelig(Ny)

Sist oppdatert:
Royal Caribbean Cruises fikk et resultat som er 2 cent over konsensus. Selskapet mener at dagens konsensus for 2003 på 2 dollar er rimelig, men er skuffet over åpning av booking-sesongen
RCL fikk et resultat på 2 cent pr. aksje i fjerde kvartal, som er 2 cent over konsensus fra Thomson First Call på 18 cent.

Resultatet ble bedre som følge av bedre enn forventet utvikling i yielden. Avkastning pr. køyedag, yielden, økte med 10,6 prosent i forhold til fjerde kvartal 2001, mens det var ventet en økning på mellom 7 og 9 prosent. Det medførte at yielden var kun 0,7 prosent under snittet for 2001.

RCL har i løpet av året økt kapasiteten med 15 prosent etter leveringer av nye skip.

Svakere booking

Cruisemarkedet er nå midt i det den viktige booking-perioden "the wave season", som hittil har vært svakere enn ventet, ifølge kvartalsrapporten lagt ut torsdag. Spesielt er booking for reiser tidlig i året svakere enn ventet, og det er konflikten i Irak som skaper usikkerhet.

Dermed bekrefter meldingen antagelsene som har gått i aksjemarkedet den siste uken.

Likevel sier konsernsjef Richard D. Fain i RCL i rapporten at selskapet mener markedets konsensus, på omkring 2 dollar pr. aksje, i resultat for inneværende år er rimelig. Selskapet sier at det er vanskelig å guide utover første kvartal på grunn av endringen i bookingmøsteret. Mens "wave season" tidligere ga en god indikatorer for trenden utover i året, så bookes det nå med mye kortere horisont.

For første kvartal ser RCL en økning i yielden, avkastningen pr. køyedag, på mellom 2 og 4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere