RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Royal Dutch/Shell snur den negative trenden

Sist oppdatert:
Oljegiganten Royal Dutch/Shell, Europas største oljeselskap, kan vise til den første økning av bunnlinjen på seks kvartaler, med dagens fjerdekvartalsresultat
Royal Dutch/Shell (Shell) kan vise til en økning i resultatet på 46 prosent fra fjerde kvartal 2001 til fjorårets fjerde kvartal. Resultatet endte på 2,78 milliarder dollar før ekstraordinære poster. Det er også bedre enn ventet, i snitt ventet analytikeren 2,66 milliarder dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

Det er i hovedsak økte energipriser og kostnadskutt som har hjulpet Shell ut av den negative trenden, hvor resultatene har falt seks kvartaler på rad.

Shell opplyser i en pressemelding at de forlenger målet om å kutte kostnadene med 3 prosent årlig med ytterligere ett år frem til 2004. De opprettholder også målet om å øke olje- og gassproduksjonen med 3 prosent årlig.

Når det gjelder investeringsnivået, forblir det uendret på 12 milliarder dollar årlig, hvorav 8-9 milliarder går til leting og produksjon og gass og kraft.

Shell har et mål om en avkastning på kapitalen på 13-15 prosent innen 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere