Røykdykkere prøver å gå inn i Skatestraumtunnelen

En tankbil med rundt 16.000 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksplodert onsdag formiddag.

En tankbil med rundt 16.000 liter bensin har kjørt i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger og eksplodert onsdag formiddag. Foto: Daniel Restad (NTB scanpix)

Røykdykkere vil forsøke å ta seg inn i Skatestraumtunnelen i Bremanger torsdag formiddag. Det ryker fortsatt ut av tunnelen, opplyser Statens vegvesen.

16.07.15 12:45

Brannvesen, politi og Statens vegvesen er på stedet og vil forsøke å ta seg inn i tunnelen klokken 11. Den er trolig kraftig skadd etter at en tankbil med 16.500 liter bensin mistet hengeren inne i tunnelen, noe som førte til en stor eksplosjon.

– Røykdykkere fra brannvesenet går inn først, og ser om det er mulig for veivesenet å komme inn for å sjekke skadeomfanget. Vi holder nå på med å snu trekkretningen på viftene slik at trekken kommer i ryggen på oss når vi går inn fra nordsiden. Det viktigste er at mannskapene er trygge, sier sjefingeniør i Statens vegvesen Arild Petter Søvik til NTB.

Søvik understreker at de forventer store skader. Trolig har trykkbølgen vært så kraftig at alt er totalødelagt på brannstedet.

– Det var veldig høye temperaturer inne i tunnelen, så trolig er deler av konstruksjonen skadd. Det har sikkert vært mye nedfall av stein i tunnelen, og det er behov for sikring av konstruksjonen, sier Søvik.

Statens vegvesen har iverksatt omkjøring med skilting til alternative vei- og ferjeruter i området.

Havarikommisjonen på vei til Skatestraumtunnelen

Havarikommisjonen drar til Skatestraumtunnelen i Bremanger så snart tankbilen er fraktet ut derfra.

– Her gjelder det å skynde seg langsomt. Vi prøver å danne oss et best mulig bilde over hva som har skjedd herfra, og i hvilken rekkefølge vi skal gjøre den videre granskningen, sier William J. Bertheussen i Havarikommisjonen til NRK.

De vil finne ut i løpet av torsdag når de reiser til ulykkesstedet.

– Formålet er ikke å fordele skyld, men å se på hva som skjedde, hvorfor det skjedde og hva vi sammen kan gjøre for å hindre at slike ting skjer igjen, sier Bertheussen.

Havarikommisjonen ble varslet få minutter etter at ulykken skjedde onsdag, og startet umiddelbart å samle opplysninger fra redningspersonell, politi og brannvesen på stedet, opplyser Bertheussen.

Hengeren til en tankbil, fylt med 16.500 liter bensin, løsnet fra bilen inne i tunnelen og skapte en stor eksplosjon onsdag formiddag. Seks personer ble sendt til Førde sentralsykehus. Det er ikke meldt om alvorlig skadde etter ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag