RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ørretstart i Stavanger

Sist oppdatert:
Vårvarmen har gjort det mulig å starte ørretfisket i Stavangerområdet alt.

I Stavanger-området er praten om fiske allerede i gang, for her har gradestokken så vidt vist 17 varme grader i skyggen. Det betyr forsiktig flueklekkingen og at en og annen ørret er oppe og prøvesmaker vårens delikatesser.

Enten du er fersk eller erfaren fisker, lett til beins eller rullestolbruker, fiske i Lutsivassdraget passer for alle. Her kan du kjøre helt til vannkanten. Stedet passer også ypperlig for barnefamilier. Alle typer fiskekort for Lutsivassdraget får du kjøpt online på inatur.no

- Det er flere forhold som gjør fiske så bra i Lutsivassdrager, sier Trond Tonå Furenes. – Du kan fiske med garn, flue eller sluk. Her er dypt nok til at sluken ikke så lett setter seg fast, en klar fordel for barna. Fluefiskere setter pris på at det er åpent fra land til vann. Altfor mange andre steder er det så gjengrodd at det vanskeliggjør fluefiske.

Det er godt med fisk, og halvkilos ørret er mer regelen enn unntaket. I pålandsvind kommer en del fin fisk opp mot land. Utenfor begge de store «pyntene» (Klubbene) er det noe strøm og dypt vann - her kan det gå noen store noen, lyder fisketipset fra Furenes. Han anbefaler også å ta ut et kart over området. Bruk funksjonen "vis på kart" fra denne infosiden. Da får du oversikt over både vei og vann.

Fiskekort for Lutsivassdraget kjøper du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere