RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rørledning til Kvitebjørn klar

Sist oppdatert:
Rørledningen til olje og gassproduksjonen på Kvitebjørn-feltet er ferdiglagt. Nå venter man på sammenkobling til plattformen
Det melder Statoil

Gassrørledningen er 150 kilometer lang. Den skal transportere gass fra Kvitebjørn-feltet til Troll-gassanlegg på Kollsnes i Hordaland. Rørleggingen startet fra Kollsnes 15. mai og ble avsluttet i henhold til planen 17 juni.

Leggingen av oljerøret, som er 90 kilometer langt, ble påbegynt 19. april og var ferdig installert 11. mai. Oljerøret fra feltet er koblet på Troll Oljerør II som går til Mongstad i Hordaland.
Det er det nederlandske selskapet Allseas Marine Contractors som har installert rørledningene fra selskapets leggefartøy Solitaire.

Rørene blir nå liggende ved feltet til neste vår da de skal kobles til plattformen. Før den tid skal plattformen ferdigstilles og klargjøres for produksjonsstart. Kvitebjørn-feltet skal levere gass fra 1. oktober 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere