RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ERIK THORBERG (Scanpix)

Røros: -4,3 Færder fyr: 14,9

Sist oppdatert:
Det er slett ikke alle steder i Norge som har fått smaken av sommer.

Klokka 05.00 søndag morgen ble det målt -4,3 på Røros. På dette tidspunktet var dette den laveste temperaturen i hele landet.

På Færder fyr ytterst i Oslofjorden viste gradestokken seg fra en mye mildere side, temperaturen som ble målt der var nemlig hele 14,9 grader. Dette er en differanse på hele 19,2.

- Ikke uvanlig
- Vi er fortsatt tidlig i juni og det er ikke veldig uvanlig at man får en og annen frostnatt i løpet av denne måneden, men det er jo en liten kuriositet å ta med seg siden vi har hatt så bra vær på øst og i sør, forteller vakthavende meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad i StormGeo til Nettavisen.

Høytrykk
Søndag er det gode temperaturer og sommervær flere steder i landet.

- I dag er det et høytrykk som gir godt vær i Sør-, Vest- og Midt-Norge. Temperaturene ligger på mellom 15 og 20 grader de fleste stedene i Sør-Norge, sier han videre.

Sjekk været der du er her

Kjølig og regnbyger
I Nord-Norge er det imidlertid noe kjørligere søndag.

- Helt i nord fra Lofoten og nordover til Vest-Finnmark er det noen regnbyger, ellers er det opphold stort sett langs hele fjøla, forteller Ravnestad.

Skiftene vær
Til uka vil vi derimot få et litt mer skiftende vær.

- På mandag kommer det et lavtrykk nordover fra Frankrike og det kontinentale Europa. Dette reiser nordover mot Sør-Norge og Nordsjøen, noe som gjør at Sør-Norge vil få nedbør og noe tilskyende vær. Så allerede i morgen blir det en gråere dag, sier han.

Ny værtype
Den sommeren store deler av landet har fått en smak av, vil dermed ikke vedvare.

- Det kommer en annen værtype, den vil være skiftene og lavtrykksdominert, og ikke så sommerlig som vi har hatt, selv om temperaturene vil holde seg greit utover i uka, sier meteorologen videre.

Selv om det blir noe gråere vær, kan enkelte steder i landet få gode temperaurer likevel.

- Det vil komme varme luftmasser fra sør og temperaturen vil til tider holde seg rundt 20 grader de luneste stedene selv om det blir grått og regn, fortsetter han.

Av og på
Når det gjelder Nord-Norges start på uka, vil også de nordligste fylkene få smake på lavtrykket som kommer.

- Nord vil stort sett få dette samme været som i sør. Det vil være av og på-perioder med regn samt lengre perioder med sol. Lavtrykket kommer fra sør og følger Norge på lands. Tirsdag blir nok preget av skyer og nedbør i nord, sier han.

Pinsehelga usikker
Når det gjelder pinsehelga, som er neste helg, er værprognosene foreløpig usikre.

- Helgeprognosene er usikre i forhold til nedbørsfordelingen. Det er vanskelig å si noe konkret en uke fram i tid, men det ser ikke ut som det kommer noen kraftige lavtrykkssystemer innover landet, men utover det, tør jeg ikke gå i detalj, sier han videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere