RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Røsten fra Dypet»

Sist oppdatert:
Brann på sitt verste og beste, mener «røsten fra dypet», supporteren Trond Andal.

Vi inviterte bankmannen og supporteren Trond Andal til å gruble litt etter premieren mot FFK. Her er hans tanker før kampen i kveld.

Brann på sitt verste og beste

Seriepremieren er over. Brann kan sette tre poeng i banken, og supporterne sitter igjen med en rekke spørsmål, og kun noen få svar.

For å begynne med svarene, så er det viktigste å konstatere at Norges beste spiss Thorstein Helstad er akkurat der alle bergensere håpet han skal være. Thorstein leverer igjen varene, og besvarte alle kritikerne på en gang da han laget et kremmerhus av et mål allerede etter atten minutter.

Hva med Azar
Et annet svar, og et som virkelig kan bli en tankevekker for trener Mons Ivar Mjelde er å finne riktig makker til Helstad. For når både nyinnkjøpte Njogu Demba-Nyrén og Robbie Winters har fått forsøke seg i vinter uten for mye hell, viser Azar Karadas igjen klasse og lager ett mål og serverer to målgivende på sin tilmålte halvtime på banen. Det bør jo nesten være umulig å komme utenom «midtstopperen» fra Eid når angrepsduoen skal presenteres til kampen mot Aalesund på lørdag.

Hassan??
Det som derimot står ubesvart er hvordan resten av Brann-laget ser ut. Kantspillerne Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen var bare glimtvis oppe på det nivået vi kjenner dem fra på det beste, og Solli virket rett og slett sliten. Enda verre var det med Hassan El Fakiri som virkelig så ut som han led ute på gressmatten. Borte var taklingsviljen, bevegelsen og de gode pasningene i riktig retning. Jeg er faktisk ikke sikker på hva som var verst, spillet til Hassan eller Mjelde som holdt ham utpå der så lenge som han gjorde.

Slipper inn for mange
Forsvaret ser heller ikke ut som man kanskje kunne håpe på. Selv om det er tidlig i sesongen virket det som om Fredrikstad når som helst kunne score mål, og i motsetning til Everton som faktisk scoret nesten hver gang de var i angrep, ble det heldigvis bare to baklengs denne gang. Men med all respekt til Fredrikstad som faktisk var mye bedre enn forventet fremover på banen, så kan ikke Brann fortsette å slippe inn så enkle mål, for da kommer tapene, også hjemme på stadion.

Kort oppsummert var dette Brann på sitt verste, men også på sitt beste. For når alt kommer til alt er det jo de tre målene til vår superstjerne Thorstein Helstad som huskes best, og de blir det jo poeng av.

En hel by venter nå på at laget som snøt oss for tidenes gullfest i oktober i fjor, får igjen med renter og blir rundjult lørdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere