RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Røsten» vil ha nye backer

Sist oppdatert:
Trond Andal er supporteren som får åpne spalter foran og etter kamp. Nå vil han ha nye backer.

Den lidenskapelige og skriveføre Brann-supporteren Trond Andal får åpne spalter hos oss før og etter kamp. Vi kaller ham spøkefullt "røsten fra dypet" og innleggene hans er supporterens meninger. Her åpner vi selvsagt for at andre kan komme med sine oppfatninger nederst i artikkelen.

Ingen kamper er enkle lenger

Brann reiste sist lørdag til Color Line stadion i Ålesund med tre poeng og serieledelse i bagen, men også med en følelse av at dette oppgjøret ikke burde by på altfor store problemer. Det håper jeg Sportsklubben Brann har gjort for siste gang. I Tippeligaen 2008 er det ingen kamper, der man nærmest bare kan stille opp og ta med seg poengene hjem. «TV-milliarden» har gjort at klubber som Aalesund, Hamkam, Strømsgodset og Bodø/Glimt har kunnet handle spillere på en hylle som ikke var mulig tidligere.

I tillegg spiller de på flotte nye arenaer med stappfulle tribuner, og da kreves mer enn en kampplan, også innsats og tæl fra samtlige spillere i samtlige nitti minutter må til.

Innsatsviljen?

For å begynne med det første så var innsatsviljen langt under pari, og på det området spiller det ingen rolle hvilket underlag man spiller på. Det var tydelig at de oransje fra Sunnmøre ville mest, og dette var synlig fra første spilleminutt. Man kan ikke forlange at Brann-spillerne skal ville mer enn sine motstandere, men det burde hvert fall være et minimumskrav at man stilte til start med den samme «sulten» som laget på motsatt halvdel.

Forsvaret vakler

Når det gjelder det spillemessige var det ganske synlig etter to kamper mot Everton og ikke minst også mot hjemlig Tippeliga-motstand mot Fredrikstad at det er noe som ikke stemmer helt i det defensive spillet.

Men det virket som om Brann tolket de to baklengsmålene mot FFK, som det fort kunne vært minst det dobbelte av, som en «en dårlig dag på jobben».

Forsvaret fungerer bare ikke nå, og enten det er spillerne der bak som må byttes ut eller det er mangel på defensive bidrag fra leddet foran, så må noe gjøres!

Mitt forslag er å bytte back-par, i tillegg til Azar som på grunn av Krissys røde kort likevel må inn i midtforsvaret mot ”Godset” mandag. Jeg mistenker både Cato Guntveit og australske Michael Thwaite til å være bedre defensivt enn sine konkurrenter.

Brann må rett og slett bygge opp igjen defensiv tillit fort, og da hjelper det ikke at neste kamp er på Stadion og at motstander er Strømsgodset.

Fortsett med Demba

Fremover på banen så det også mot Aalesund svært hjelpeløst ut, og på en dag da spissmakker Thorstein Helstad på forhånd hadde "bestemt seg" for å være dårlig, var det minst like lite bidrag fra Tippeliga-debutant Njugo Demba Nyrén. Svensk–gambieren som det er stilt høye forventninger til hadde en forferdlig dag på jobben, og det var vanskelig å se hvorfor Brann hadde bladd opp nesten ti millioner for spilleren.

Men en debutkamp er en debutkamp, og det er vanskelig å tro at Demba kunne utgjort noe forskjell denne dagen selv om han hadde spilt opp mot sitt beste. Derfor synes jeg at han skal få fornyet tillit, og muligheten til å revansjere seg foran et publikum som forventer en prestasjon godt over både lørdagens tap, og kanskje også over det laget presterte kollektivt i siste hjemmekamp mot Fredrikstad.

Opp på maksnivå igjen

Brann må rett og slett opp igjen på et maksnivå som de lå på i serieinnspurten i fjor høst for å bedre poengfangsten sin fremover. Da hjelper det ikke å se på historikken så langt i Tppeligaen der det viser seg at de fleste lagene stort sett vinner hjemme. For når alt kommer til alt er det faktisk Fredrikstad av bortelagene som har vært nærmest en trepoenger hittil. Bare så det er sagt, og advart! (Innlegget ble skrevet før FFKs seier ov RBK. red.anm.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere