RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rudberg hjelper kvinner i nød

Sist oppdatert:
Rune Rudberg er en jævel på dekkskifte, eller var det hjulskifte? Begrepstrøbbel dukker opp i kveldens episode av «Hjelpkorpset».

(SIDE2): - Jeg stopper og hjelper kvinner hvis de trenger hjelp til hjulskifte, sier Rune Rudberg til «Hjelpekorpset» på spørsmål om han ville hjelpe en dame som sto i veikanten med flatt dekk på bilen.

Programmet kom denne uken i klammeri med seerene da de annonserte at de skulle hjelpe med å skifte dekk.

Se video nederst i saken!

Hjulskifte
Engstelige seere har gjort programlederne Hélen Vikstvedt og Solveig Kloppen oppmerksomme på at folk kan komme til å stryke med om de skifter dekk. Det heter hjulskifte, ikke dekkskifte - dekkskifting kan være farlig og eksplosivt. På grunn av det enorme trykket i dekkene, er dekkskifte nemlig ekstremt farlig og bør kun utføres av fagpersoner.

- Jeg skal skifte hjul, ikke dekk, poengterer Rune før han setter i gang med å vise seerne og programlederne hvordan biffen gjøres.

Forvirring
Kloppen beklager selvsagt begrepsforvirringen som gjør at man her kaller en spade for en hakke, og understreker at de aldri ville oppfordre til noe som kunne ta livet av seerne sine.

- Det er selvsagt uheldig at når man i dagligtale sier å «skifte dekk», så mener man i 99 prosent av tilfellene at man skal skifte hjul. Det er utrolig upresist, og vi beklager at vi har skremt enkelte til å tro at dette er det engangstilfellet der vi faktisk mener å «skifte dekk» når vi sier «skifte dekk», sier Kloppen til TV 2.no.

Programlederen foreslår at NAF kommer på banen og rydder opp i forvirringen dekk versus hjul.

- Også de bruker nemlig begrepet «å skifte dekk» om å skifte hjul på sine hjemmesider, sier Solveig Kloppen.

217981

Du kan se «Hjelpekorpset» på TV 2 tirsdag 19. februar klokken 20.30.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere