Gå til sidens hovedinnhold

Rudolf er rød nok på nesen

Bydelspolitikerne tar ikke sjansen på å la Rudolf skjenke alkohol til klokken 02.30. Naboene må skjermes, mener kritikerne.

VESTLI: Med unntak av Fremskrittspartiets fire representanter mente bydelsutvalget det er en dårlig idé å holde tappekranene åpne i to timer ekstra, til klokken 02.30. Men innehaveren av puben oppfordres til å søke på nytt om en stund. - Det er litt ferskt enda, men vi kan komme tilbake til saken, sa BU-leder Tore Ludt som fikk støtte av Arbeiderpartiet, SV og Høyre.

Sosialt treffsted

Tove Hermansen har drevet Rudolf i et års tid nå. Puben hadde tidligere et frynsete rykte men har utviklet seg til å bli et spisested i tillegg til skjenkested. Innehaver forklarte bydelspolitikerne at stedet arrangerer konserter, stand-up og andre kulturelle innslag.
- Jeg ønsker å gi bydelen noe mer enn bare en pub. Gjestene våre vil være ute lenger, sa Hermansen som mente det var kunstig å stoppe alkoholserveringen klokken 00.30 samtidig med at gatekjøkkenet rett ved kunne steke burgere til 02.00.
Under ordskiftet ble det uttrykt skepsis mot å utvide skjenketiden ytterligere to timer, selv om Hermansen i utgangspunktet vil nøye seg med servering til 01.30.
- Det er ikke tvil om at puben ligger i et boligområde. Vi må holde fast ved det som er, og heller komme tilbake til saken senere, sa Høyres Per Opsahl.
Karl P. Olsen (Ap) hevdet at folk som bor i området er negative til utvidelse av skjenketiden. - Det er rimelig at vi hører på de som bor der, sa han.
Dette fikk Lorang Jensen (Frp) til å reagere.
- Det spørs helt hvem du snakker med. De jeg snakket med var for, repliserte han.

Shinet opp

Brita Berge (Frp) mente Rudolf burde få en sjanse fordi stedet har endret seg fra å være brun pub til å bli et trivelig møtested i bydelen.
- Helt enig at de har "shinet opp" der. Nå har vi et spisested som fungerer og det er blitt et fint møtested. Men utvidet åpningstid kan føre til konflikter, advarte BU-leder Tore Lundt (SV).
Frp kjøpte ikke argumentet om at puben kan føre til skade på nærområdet. De mente sågar at utestedet ligger skjermet og usjenert til.
- Jeg kan ikke se at dette skader noen som helst. Det skjer da konflikter i hele verden. Hvorfor skal det være så annerledes på Stovner? Men det er typisk dere å gå imot alt som er nytt, slik vi så i sykehjemssaken, freste Magne Gjelseth (Frp) mot flertallet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping