Rulleski-påkjørsel på Jæren skal for retten i juni

Sandnes (NTB): Saken hvor en 43 år gammel kvinne er tiltalt for å ha kjørt på og drept Olav Hovda (12) i januar i fjor, skal opp i Jæren tingrett 3. juni.

Det er satt av tre dager til saken, skriver Rogalands Avis.

Tolvåringen ble påkjørt i Lalandsvegen i Klepp i Rogaland, der han gikk på rulleski sammen med faren sin. Bilen som kjørte på ham, kjørte videre uten å stoppe. Tolvåringen døde dagen etterpå av skadene han fikk i ulykken.

15. januar tilsto den 43 år gamle kvinnen at det var hun som kjørte på tolvåringen. Hun sa også at hun var alene i bilen da hendelsen fant sted.

Tiltalen lyder på at kvinnen «ved uaktsomhet ved hjelp av motorvogn har forvoldt en annens død». I tiltalen heter det at Olav Hovda gikk med refleksvest da han ble påkjørt, og at han ble påkjørt med bilens front. Kvinnen er også tiltalt for å ha kjørt bilen mens hun var påvirket av narkotiske tabletter og for å ha unnlatt å stanse etter å ha vært innblandet i et trafikkuhell.

- Hun er forferdelig lei seg for det som har skjedd og er opptatt av de etterlatte i denne saken, sier kvinnens forsvarer Inger Marie Sunde til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.