*Nettavisen* Nyheter.

Rullet seg til ny rekord

Fire dager brukte Patricio Pena og hans assistenter på å rulle gigantsigaren på 18,5 meter. Nå er det ikke lenger Cuba som er størst når det gjelder sigarer.

Den gamle cubanske rekorden er slått med vel fem meter av sigarmakeren i Puerto Rico, som nå håper på en notering i Guinness rekordbok. Patricio Pena (43) brukte fire dager på jobben, som ble avsluttet lørdag, melder Associated Press (AP). Da målte sigaren 18,6 meter. Den gamle rekorden ble satt av Jose Castelar Cairo i Havana i 2003. Hans sigar målte 13,5 meter.

Den nye rekordinnehaveren kommer opprinnelig kommer fra Den dominikanske republikk og begynte med sigarrulling sju år gammel. I 30 år har han hatt det som levebrød.

Til rekordsigaren gikk det med ni kilo med tobakk fra Puerto Rico og Pennsylvania og 100 blader for å holde det hele på plass. Dermed ble det også den dyreste sigaren Pena har rullet. 2000 amerikanske dollar kostet råvarene. Da kom sponsorhjelpen fra blant andre regjeringen i Puerto Rico godt med.

For de som måtte lure; Patricio Pena akter ikke å røyke sigaren eller dele den opp. I stedet vil han henge den opp ved sigarboden sin på markedsplassen i San Juan slik at skuelystne kan komme og se.

- Nå får vi se om noen forsøker å slå rekorden. Jeg vil legge til en halvmeter hvert år helt til jeg kommer til Ponce, sa Pena spøkefullt til journalistene og tenkte på kystbyen 11 mil unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.