Rulletsolbruker nektes ny bil

Utviklingshemmede Raymond Heglesen ble friskere etter et medisinbytte, og kan reise seg fra rullestolen. Dermed nekter trygdeetaten å gi han støtte til en ny bil.

Nå går 37-åringen og foreldrene hans til sak mot Rikstrygdeverket, og i mai skal saken opp i Gulating lagmannsrett.

Det store stridsspørsmålet er om Olsvik-mannen har krav på støtte til kjøp av en ny bil fordi han har blitt friskere. For den store Ford Transitten som de tidligere har fått støtte til å kjøpe, er nå for stor siden 37-åringen ikke trenger rullestolheis. Den er til hinder og irritasjon for naboene i den smale gaten, sier familien til avisen Sydvesten.

Folketrygdloven åpner for støtte til en ny bil, men trygdekontoret tolker reglene annerledes. De mener det bare er dem som får en forverret helsetilstand som kan få støtte.

Raymond ble født psykisk utviklingshemmet, og har vært lenket til rullestolen i en årrekke. Men etter medisinbyttet kunne han plutselig reise seg og ta noen skritt. Han er imidlertid fortsatt avhengig av tilrettelegging, og bruker rullestolen når han trenger det.

Trygdeetaten og ekspertene på Hjelpemiddelsentralen mente likevel at Raymond fortsatt kunne brukt den bilen han hadde, og at han ikke trengte noen ny. Trygderetten gav ikke Raymond og familien medhold i sin klage, men nå venter en ny runde i lagmannsretten, skriver Sydvesten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag