RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rumenere stjeler stadig mer

Oslo (NTB): I år 2000 sto rumenske statsborgere bak 60 vinningsforbrytelser i Norge. Ni år senere har antallet økt til 1.580.

Mens det de siste årene har vært polakker og litauere som har stått for det meste av vinningskriminaliteten utført av utenlandske statsborgere i Norge, har rumenske statsborgere i år fullstendig tatt over markedet, skriver Aftenposten.

Tall fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) viser at rumenerne i årets sju første måneder står for like mange vinningsforbrytelser som polakker og litauere til sammen. I 2006 var rumenere innblandet i 340 tyverier, men fra 2007 har antall saker gått kraftig opp, til rekordhøye 1.580 i år.

Ifølge Morten Hojem Ervik, sjef i seksjonen for organisert kriminalitet i Politidirektoratet, er utviklingen entydig negativ, både når det gjelder antall saker og særlig vinningssakene begått av statsborgere fra andre land.

- Vi møter store utfordringer. Ikke minst fordi denne kriminaliteten begås i raskt tempo på tvers av politidistriktene, skriver Ervik i magasinet Norsk Politi.

Handelsnæringen i Norge merker den økte aktiviteten, og registrerer flere tyverier fra rumenere og færre fra polakker og litauere og HSH, som organiserer handels-og servicenæringen, får svært mange bekymringsmeldinger fra medlemsbedrifter angående vinningskriminelle gjenger fra Øst-Europa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere